Με τον απερχόμενο πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, μίλησε βράδυ της Δευτέρας, τηλεφωνικά, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφεν Ζάιμπερτ, η Άνγκελα Μέρκελ ευχαρίστησε τον Γάλλο πρόεδρο για την «στενή και γεμάτη εμπιστοσύνη» συνεργασία των τελευταίων ετών.

Οι δύο πολιτικοί συμφώνησαν για μια ακόμη φορά ότι Γερμανία και Γαλλία έχουν ευθύνη να προωθήσουν την ενωμένη Ευρώπη μέσω της στενής τους συνεργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι θα υποδεχθεί με «ανοιχτές αγκάλες» τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, τονίζοντας ότι οι δύο ηγέτες θα συνεργαστούν στενά, εποικοδομητικά και εντατικά.

Η Γερμανίδα καγκελάριος επανέλαβε, ωστόσο, ότι το Δημοσιονομικό Σύμφωνο δεν τίθεται προς επαναδιαπραγμάτευση, επισημαίνοντας ότι βρισκόμαστε στο μέσον μίας συζήτησης κατά την οποία η Γαλλία θα δώσει τη δική της έμφαση -«αλλά μιλάμε για δύο όψεις του ίδιου νομίσματος: η πρόοδος επιτυγχάνεται μόνο μέσω σταθερών δημόσιων οικονομικών και επιπροσθέτως ανάπτυξης».

Η Άνγκελα Μέρκελ «δείχνει» σε ρήτρες ανάπτυξης που μπορεί να συμπεριληφθούν στο Δημοσιονομικό Σύμφωνο, αλλά όχι σε επαναδιαπραγμάτευση του γερμανικής εμπνεύσεως σχεδίου δημοσιονομικής πειθαρχίας που συνυπέγραψε με τον ηττημένο Νικολά Σαρκοζί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook