Δεν ξαφνιάστηκε με το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών ο πρόεδρος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου Τσαρλς Νταλάρα ενώ, σύμφωνα με δηλώσεις του, ο ελληνικός λαός είναι απογοητευμένος αλλά, όταν καταλαγιάσει ο θόρυβος, θα προκύψει μια νέα κυβέρνηση, η οποία δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να διατηρήσει πολλές πτυχές του προγράμματος οικονομικής μεταρρύθμισης.

Σε συνέντευξή του στο CNBC, ο Τσαρλς Νταλάρα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρειαστεί τα επόμενα χρόνια επιπλέον χρηματοδότηση για να εξισορροπηθεί η ανάπτυξη με την λιτότητα.

Αυτή η χρηματοδότηση, εξηγεί, θα είναι λιγότερο δαπανηρή προσέγγιση από το να επιδεινωθεί η κατάσταση σε Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία ή Ιταλία.

Επιπροσθέτως, κατηγόρησε Ευρώπη και Γερμανία πως έχουν κάνει πάρα πολλά, δίνοντας έμφαση στη λιτότητα σε βάρος της ανάπτυξης, γεγονός που έχει φέρει την κατάσταση στα άκρα σε χώρες όπως η Ελλάδα.

Ζήτησε από τη Γερμανία και τις άλλες χώρες της ευρωζώνης να αξιολογήσουν εκ νέου την τρέχουσα οικονομική τους στρατηγική και να σκεφτούν προσαρμογές, οι οποίες θα μπορέσουν να βάλουν την οικονομία της περιοχής σε μια αξιόπιστη πορεία.

(protothema.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook