Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία του Ηρακλείου για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στα πλαίσια της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας των ΧΧΧ Ολυμπιακών Αγώνων «ΛΟΝΔΙΝΟ 2012» η οποία διεξάγεται την Παρασκευή 11 Μαΐου στο Ηράκλειο, σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Οργανωτική Επιτροπή των Ο.Α. «ΛΟΝΔΙΝΟ 2012».

Ο Δήμος Ηράκλειου μετά από πρόσκληση που απέστειλε σε φορείς και συλλόγους της πόλης και με τις οδηγίες τις Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, προχώρησε στην επιλογή δεκαοχτώ λαμπαδηδρόμων οι οποίο θα μεταφέρουν την Ολυμπιακή Φλόγα στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και στο Δημαρχείο (πλατεία Αγίου Τίτου) όπου θα πραγματοποιηθεί τελετή μεταλαμπάδευσης της Φλόγας στον Ολυμπιακό Βωμό από τον παρολυμπιονίκη Γιώργο Καπελάκη (Αθλητή Κολύμβησης).

Οι επιλεγμένοι λαμπαδηδρόμοι είναι αθλητές με διεθνείς επιδόσεις και θα συνοδεύονται από τριάντα συνοδούς λαμπαδηδρόμους οι οποίοι προτάθηκαν από τους φορείς.

Η Ολυμπιακή Φλόγα φθάνει στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού την Παρασκευή 11 Μαΐου 2012, στις 14:15 με την ειδική αυτοκινητοπομπή η οποία αποτελείται από εκπροσώπους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής της Οργανωτικής Επιτροπής των Ο.Α. «ΛΟΝΔΙΝΟ 2012».

Την Ολυμπιακή Φλόγα θα μεταφέρει εντός του Αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού ο κα. Κατερίνα Κόππακα (βραβευμένη με το βραβείο ¨Νίκος Καζαντζάκης¨ του Δήμου Ηρακλείου) ενώ θα εξέλθει του αρχαιολογικού χώρου, με τον κ. Αλέξη Καλοκαιρινό (βραβευμένο με τι ίδιο βραβείο).

Στην συνέχεια η Ολυμπιακή Φλόγα θα κατευθυνθεί προς το Άγιο Νικόλαο και θα επιστρέψει στην πόλη του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην Ν. Αλικαρνασσό το απόγευμα στις 17:33,από όπου δεκαέξι λαμπαδηδρόμοι θα την μεταφέρουν από την οδό Ικάρου στο Κέντρο της πόλης, στην παραλιακή οδό και στο λιμάνι για τα ταξίδι της στην υπόλοιπη χώρα και στην διεθνή της πορεία.

Στα πλαίσια της εντός πόλης διαδρομής της η φλόγα στις 18:00 θα βρίσκεται στην πλατεία Καλλεργών – Αγίου Τίτου όπου θα υλοποιηθεί τελετή υποδοχής, με σύντομους χαιρετισμούς, ανάκρουση των εθνικών ύμνων της χώρας μας και της Μεγάλης Βρετανίας, και πολιτιστικό πρόγραμμα με μινωικό χορευτικό δρώμενο από το Λύκειο Ελληνίδων Ηρακλείου και παραδοσιακούς χορούς από τον πολιτιστικό σύλλογο ¨ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ¨ .

Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία αποτελεί ένα παγκόσμιο γεγονός το οποίο συνδέεται με τη διεθνή Εκεχειρία και αποστέλλει σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της ελπίδας και της συμφιλίωσης των λαών .

Ο Δήμος Ηρακλείου καλεί όλους τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν σε αυτό το τόσο σημαντικό πολιτιστικό και αθλητικό γεγονός το οποίο σηματοδοτεί το αρχαίο ελληνικό πνεύμα του ¨ευ αγωνίζεσθαι¨ και μεταφέρει την φλόγα της ελπίδας σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook