Εκδήλωση αφιερωμένη στην ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 9 Μαΐου, συνδιοργανώνει το EUROPE DIRECT (Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης) της Περιφέρειας Κρήτης. 
Η εκδήλωση θα γίνει στη μουσική σκηνή «Πυξίδα» (οδός 1866 αρ. 69 & Τσιρκιτζή 3, Ηράκλειο) αύριο Τετάρτη από τις 5:30 το απόγευμα μέχρι τις 9:30 το βράδυ. 
Στη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης συμμετέχουν: το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας (ΣΕΠ) & ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΣΕΠ, ο ENISA, ο Δήμος Χερσονήσου, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το ΤΕΙ Κρήτης, το ΙΤΕ, το Επιστημονικό Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης, ο σύλλογος ‘Οι Φίλοι του Λουξεμβούργου’, ενώ συμμετέχουν η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, η Αντιδημαρχία Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Ηρακλείου και όλων των υπολοίπων Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. 
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ το πρόγραμμα της εκδήλωσης που ξεκινά μ’ ενδιαφέρουσες ομιλίες, έχει ως εξής:
-Τι είναι η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ; (Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΣΕΠ)
-Τι είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση; (Παρουσίαση από καθηγητές & Μαθητές ΣΕΠ)
-Τι είναι ο ENISA; (Εκπρόσωποι ΕΝΙΣΑ)
-«Τι είναι το EUROPE DIRECT της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ;  Μαθαίνω για την Ευρώπη σερφάροντας στο www.europa.eu. Διαδραστική δραστηριότητα…»στείλε το μήνυμα σου στην Ευρώπη!»
Των ομιλιών θ’ ακολουθήσουν:
-θεατρικό σκετσάκι με θέμα: «Νεολαία και Ευρωπαϊκότητα»
(Αντιπροσωπεία Νέων του Δήμου Χερσονήσου)
-ζωντανή μουσική με τους «HURICANES» & «The HUSTLERS» (Συγκροτήματα μαθητών ΣΕΠ)
-Κέφια, με DJ PARTY από τα πλατό της «Πυξίδας»
-συναυλία με τους «S.E.E HER» (Συγκρότημα Γονέων ΣΕΠ)
Η εκδήλωση θα κλείσει με τις νότες του Ευρωπαϊκού Ύμνου (ΥΜΝΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ)
Το μεγαλόπνοο σχέδιο του Γάλλου Υπουργού Εξωτερικών Ρομπέρ Σούμαν για την ειρηνική ενοποίηση της Ευρώπης, που ξεκίνησε ως ενωτική διαδικασία στις 9 
Μαΐου του 1950, έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται κάθε χρόνο σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως γενέθλια Ημέρα της Ευρώπης και συμβολίζει την επιθυμία των χωρών της, για ενότητα, ειρήνη και ευημερία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook