Την πορεία βασικών έργων υποδομής εξέτασε σήμερα σε επίσκεψη του στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος παράλληλα υπέγραψε την σύμβαση για την κατασκευή ενός ιδιαίτερα σημαντικού οδικού έργου, που θα συμβάλλει στην ανθρώπινη ασφάλεια αλλά και στην ανάπτυξη της περιοχής.

Πρόκειται για την κατασκευή του οδικού τμήματος «Παλέ – Αγκουσελιανά – Άγιος Ιωάννης» προϋπολογισμού 6,7 εκ. ευρώ.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.), στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007 – 2013 (ΕΣΠΑ). O ανάδοχος του έργου είναι υποχρεωμένος να κατασκευάσει και να αποπερατώσει το έργο μέσα σε 20 μήνες.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Μαρίας Λιονή, του Αντιδημάρχου Αγίου Βασιλείου κ. Κατσαραγάκη και υπηρεσιακών παραγόντων ανέφερε ότι «πρόκειται για άλλο ένα αναπτυξιακό έργο στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, και θα πρέπει να αναγνωρίσουμε όλοι την προσπάθεια που γίνεται από την κ. Λιονή που ξεμπλοκάρει τις διαδικασίες, και εμείς ως Περιφέρεια εντάσσομε προς χρηματοδότηση τα σημαντικά αυτά έργα».

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης Κρήτης αναφερόμενος στον βιολογικό σταθμό του Πλακιά εκτίμησε ότι μέχρι τον επόμενο μήνα το έργο πρόκειται να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί. «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα βοηθήσει την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής».

Επίσης όπως δήλωσε ο Σταύρος Αρναουτάκης μέχρι το τέλος του έτους εκτιμάται ότι θα έχουν ενταχθεί στο ΠΕΠ Κρήτης αλλά και στα τομεακά προγράμματα των εμπλεκόμενων Υπουργείων, όλα τα έργα που αφορούν στους βιολογικούς καθαρισμούς στο νησί.

«Εκτός από το βιολογικό στον Πλακιά έχουμε και τον βιολογικό του δήμου Μυλοποτάμου, και άλλους τρείς βιολογικούς στο Ρέθυμνο με κονδύλια ύψους 35-40 εκ. ευρώ. Υποσχόμαστε ότι από την στιγμή που υπάρχουν ώριμες μελέτες και υπάρχουν οι προϋποθέσεις, τα έργα αυτά που είναι έργα πνοής και ανάπτυξης για το Ρέθυμνο θα ενταχθούν και θα χρηματοδοτηθούν».

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου και υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων επισκέφθηκαν το υπό κατασκευή έργο της Γέφυρας Ροδακίνου που βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2013, δίνοντας μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή, καθώς συνδέει το Δήμο Αγίου Βασιλείου με την περιοχή των Σφακίων.

Η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή ανέφερε ότι «με την υπογραφή της σημερινής σύμβασης, από τον Περιφερειάρχη Κρήτης, υλοποιείται ένα ακόμη έργο της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, προϋπολογισμού 6,7 εκ ευρώ, ενταγμένο στο ΕΣΠΑ.

Το έργο που θα ολοκληρωθεί σε 20 μήνες είναι ζωτικής σημασίας για την Κρήτη, αλλά ειδικότερα για την περιοχή του Αγίου Βασιλείου, καθώς συνδέει τον Αγιοβασιλειώτικο Δρόμο με τον τέως Δήμο Φοίνικα, μέσω ενός οδικού τμήματος, που παρέχει ασφάλεια και ταχύτητα στις μεταφορές και προσδίδει αναπτυξιακή διάσταση στην περιοχή».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook