Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Κρήτης \”περισσότεροι από 60.000 επισκέπτες ενημερώθηκαν από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης για τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στο νησί, τα οποία έφτασαν ηλεκτρονικά επεξεργασμένα, με αμεσότητα και εγκυρότητα, στον υπολογιστή του κάθε χρήστη\”.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας \”το αποτέλεσμα και η συνολική εικόνα της μετάδοσής τους, επιβεβαίωσαν την υπόσχεση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, για άμεσα και ασφαλή αποτελέσματα.

Η επιτυχία της αναμετάδοσης των αποτελεσμάτων από την ηλεκτρονική ιστοσελίδα www.crete-ekloges.gr στηρίχτηκε κυρίως στην αδιάλειπτη ροή των αποτελεσμάτων και στον ταχύ ρυθμό τους.
Στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση –για πρώτη φορά σ’ επίπεδο Κρήτης- τα στοιχεία εισάγονταν και μεταδίδονταν ενιαία από την έδρα της Περιφέρειας, το Ηράκλειο, και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες του νησιού, με το συντονισμό και τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Το σημαντικό αποτέλεσμα που προέκυψε από τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης με τη συμβαλλόμενη εταιρία, ήταν η σαφώς ευχερέστερη αναζήτηση και πρόσβαση στα δεδομένα απ’ όλους τους ενδιαφερόμενους: κόμματα, Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας (ηλεκτρονικά και έντυπα) και πολίτες απ όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Ειδικά οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ, που είχαν και τη μεγαλύτερη αγωνία- λόγω της υφής της δουλειάς τους- για την αναμετάδοση των αποτελεσμάτων και οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, απ’ όπου και είχαν απευθείας πρόσβαση στη ροή των αποτελεσμάτων με ειδικούς κωδικούς, εξέφρασαν την πλήρη ικανοποίησή τους για τη διευκόλυνση του έργου τους και την ενημέρωση των πολιτών.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook