H Αυστραλιανή Ομοσπονδιακή Αστυνομία συνέλαβε έναν ομογενή, από τους πλέον καταζητούμενους της Νέας Ζηλανδίας. Πρόκειται για τον Λοΐζο Μάϊκλς, 44 ετών, που συνελήφθη στο Gold Coast, μετά από ανθρωποκυνηγητό πολλών εβδομάδων και εντάλματα σύλληψης που είχαν εκδοθεί από τις αστυνομίες Νέας Ζηλανδίας και Βικτώριας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα \”νέος Κόσμος\”, ο Μάϊκλς κατηγορείται για τρεις κατηγορίες απάτης ύψους τριών εκατομμυρίων δολαρίων τα οποία απέσπασε από αθώα θύματά του στη Νέα Ζηλανδία.

Όταν εντοπίστηκε από την αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας ζήτησε άδεια ολίγων ημερών για να επισκεφθεί την άρρωστη μητέρα του στη Μελβούρνη και εξαφανίστηκε.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Βικτώριας, ο Μάϊκλς συνέχισε τις απάτες του και στη Μελβούρνη, αποσπώντας σημαντικά ποσά από αθώους πολίτες.

Μάλιστα, ο ομογενής παρουσιαζόταν ως επιχειρηματίας στα αθώα θύματά του, του άρεσε να τον φωνάζουν \”Φαντομά\” και τα εξαπατούσε αποσπώντας τους \”τεράστια ποσά\”.

Ένας καταγγέλλων από τη Μελβούρνη λέει ότι ο καταζητούμενος του \”έφαγε\” 180.000 δολάρια. \”Του τα έδωσα να τα επενδύσει. Ήλπιζα πως από τα κέρδη που θα είχα θα πήγαινα το παιδί μου στο εξωτερικό για θεραπεία με βλαστοκύτταρα\” είπε.

Ο Μάϊκλς επρόκειτο να οδηγηθεί στο δικαστήριο του Σάουθπορτ για να εκδικαστεί το αίτημα της Νέας Ζηλανδίας για έκδοσή του εκεί προκειμένου να δικαστεί για  τις υποθέσεις που κατηγορείται.

Η  εκδίκαση αναβλήθηκε, όμως, γιατί ο Μάϊκλς «αισθάνθηκε πόνους» στο στήθος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Οι δικηγόροι του λένε ότι θα ταχθούν κατά της έκδοσής του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook