Άλλη μία οροθετική ιερόδουλη εντοπίστηκε την Τρίτη στην Αθήνα  κατά τη διάρκεια των σχετικών ελέγχων που διενεργεί το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Τις τελευταίες δύο εβδομάδες που γίνονται  οι έλεγχοι  έχουν βρεθεί 25 εκδιδόμενες γυναίκες που είναι  φορείς του ιού HIV.

 Το σημερινό αλλά όχι και το τελευταίο, όπως εκτιμούν οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ, περιστατικό μολυσμένης με τον ιό HIV εκδιδόμενης γυναίκας, αφορά σε 31χρονη Ρουμάνα  που εκδιδόταν σε «πιάτσα» του κέντρου της Αθήνας. Ο έλεγχος πάντως, σύμφωνα με πηγές του Κέντρου, γίνεται υπό δυσχερείς συνθήκες, δεδομένης της πίεσης και των απειλών που δέχονται απο τα κυκλώματα της μαστροπείας.

 Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ εξέτασαν σήμερα εννέα  εκδιδόμενα άτομα που είχαν προσαχθεί στο  Κέντρο Αλλοδαπών (Πέτρου Ράλλη). Τονίζεται δε στην ανακοίνωση ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν  κατ’ εφαρμογή της υγειονομικής διάταξης «Ρυθμίσεις που αφορούν τον περιορισμό της διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων» προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία.