Δεν βάζω την υπογραφή μου στην διάλυση της χώρας, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι κανει το παν για να μη σχηματιστεί κυβέρνηση. «Θέλει απλά να συγκροτήσει αριστερό αντί-ευρωπαϊκό μέτωπο. Να ξέρει, όμως, ότι απέναντί του, τότε, θα βρει το ευρωπαϊκό κεντροδεξιό μέτωπο» είπε και τον καλεί μέχρι αύριο, Τετάρτη που θα συναντηθούν «να έχει συνέλθει».

Ο κ.Σαμαράς τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας σέρνει τη χώρα στο χάος και την οδηγεί σε έξοδο από το ευρώ. «Για να γίνουν όλα αυτά που λέει, πρέπει να βγει η χώρα από το ευρώ. Γιατί δεν το λέει ξεκάθαρα;» είπε και τον κατηγόρησε για λαϊκισμό και αλαζονεία.

«Δεν μου ζητάει ο κ. Τσίπρας να πάρω πίσω την υπογραφή μου στην επιστολή που έστειλα στην Ευρώπη, με την οποία ευθέως ζητούσα τροποποιήσεις στην πολιτική του Μνημονίου. Μου ζητάει να βάλω την υπογραφή μου στη διάλυση της Ελλάδας! Κι αυτό δεν πρόκειται να το κάνω…» ξεκαθάρισε.

«Η χώρα δεν αντέχει παιχνίδια με τη φωτιά» είπε και πρόσθεσε ότι η ΝΔ έχει κάθε καλή πρόθεση να δώσει την ανοχή της «σε κυβέρνηση μειοψηφίας- στην οποία εμείς δεν θα μετέχουμε – εφ’ όσον, βεβαίως, διασφαλίζει την παραμονή της χώρας στο ευρώ και τα εθνικά συμφέροντά της».

»Ακούγοντας τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα, αντιληφθήκαμε ότι δεν έχει καμία διάθεση να εγγυηθεί την ευρωπαϊκή ταυτότητα και προοπτική της Ελλάδας! Απλά ερμηνεύει ο ίδιος, με απίστευτη αλαζονεία, το εκλογικό αποτέλεσμα ως \”εντολή\” να σύρει τη χώρα στο χάος» τόνισε.

»Διότι αυτά που αναφέρει περί \”λογιστικής έρευνας του χρέους\” κι άλλες ακρότητες, οδηγούν κατευθείαν σε χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ.

»Του θυμίζω ότι αποκρατικοποιήσεις γίνονται παντού στον κόσμο, ακόμα και στην Κίνα. Ενώ επανακρατικοποιήσεις, όπως προτείνει ο ίδιος και το πρόγραμμά του, δεν γίνονται πουθενά! Και δεν υπάρχουν και χρήματα να τις κάνει!

»Του θυμίζω, τέλος, ότι η Ελλάδα είναι στο ευρώ. Και για να γίνουν όσα προτείνει ο ίδιος, θα πρέπει να βγει από το ευρώ! Κι αν έβγαινε από το ευρώ, τότε δεν θα μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτε, διότι η καταστροφή της κοινωνίας και της οικονομίας θα ήταν σίγουρη και χωρίς προηγούμενο».

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση που θα διασφαλίσει την ευρωπαϊκή της πορεία και θα δώσει πολιτική σταθερότητα και κοινωνική ανακούφιση. Και πρόσθεσε ότι «δεν θα αφήσουμε τους οπαδούς του λαϊκισμού να αποτελειώσουν τη διάλυση της χώρας.

Η συνάντηση την Τετάρτη με τον Αλ.Τσίπρα στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ «θα είναι πολύ ουσιαστική» τόνισε ο Ευ.Βενιζέλος.
.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανάλαβε την «μόνη εφικτή με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα» πρότασή του για δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, επαναλαμβάνοντας ότι ο μόνος όρος που θέτει είναι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και στην ΕΕ.

Άλλωστε, υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος αυτό είναι και το μήνυμα που έστειλε ο λαός μέσω των εκλογών. Ο λαός, είπε, ζήτησε δύο πράγματα, ασφάλεια εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την καλύτερη δυνατή επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου.

Συνέστησε δε στο πολιτικό προσωπικό να επιδείξουν τη μέγιστη ψυχραιμία, γενναιότητα και γενναιοδωρία και να πράξουν με βάση το πατριωτικό καθήκον.

«Να υπερβούμε το αδιέξοδο και να φτάσουμε σε λύσεις. Δεν είναι ώρα για νέους εθνικούς διχασμούς» σημείωσε.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ακόμη προς πάσα κατεύθυνση ότι «η σκληρή και δύσκολη διαπραγμάτευση δεν γίνεται εντός Ελλάδας, μεταξύ των κομμάτων και με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες εκλογές, αλλά έξω με τους δανειστές, τους εταίρους και τις αγορές».αγορές».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook