Η Γερμανίδα καγκελάριος και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να αλλάξουν την στρατηγική τους στην αντιμετώπιση της κρίσης και να ακούσουν το μήνυμα των ψηφοφόρων, υποστήριξε ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) την Τρίτη.

«Αυτό είναι το μήνυμα που έδωσαν οι αγορές και αυτό που έδωσαν οι ψηφοφόροι» ανέφερε ο Τσ.Νταλάρα σε συνέντευξή του στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με το Βloomberg.

Η Γερμανίδα καγκελάριος και ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ πρέπει να συμφωνήσουν «όχι μόνο σε επιφανειακές διαπιστώσεις αλλά σε θεμελιώδη ζητήματα» τόνισε.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, ανέφερε «δεν χρειάζεται να απομακρυνθούν από τις προσπάθειες που γίνονται με το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, αλλά μία στροφή 30-45 μοιρών αξίζει να εξετάστει» είπε ο αξιωματούχος.

Ο Τσ.Νταλάρα εμφανίστηκε επίσης αισιόδοξος για τα προβλήματα του ισπανικού τραπεζικού τομέα αλλά και για την πορεία της Ελλάδας, λέγοντας πως η Αθήνα δεν αναμένεται ούτε να προχωρήσει σε χρεοστάσιο ούτε να βγει από την Ευρωζώνη.