Το αποτέλεσμα των εκλογών σηματοδότησε τη ριζική αλλαγή του πολιτικού σκηνικού. Οι Έλληνες πολίτες αποφάσισαν. Η ετυμηγορία τους είναι απολύτως σεβαστή.

Σήμερα, πάνω απ’ όλα, προέχει η συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων και η αναζήτηση ενός δρόμου συναίνεσης. Με στόχο την υπεύθυνη διακυβέρνηση της χώρας. Αυτό επιτάσσει το εθνικό συμφέρον. Και το εθνικό συμφέρον προέχει του όποιου κομματικού ή ατομικού συμφέροντος.

Το αποτέλεσμα των εκλογών για το ΠΑΣΟΚ, τόσο στην επικράτεια όσο και στα Χανιά, ήταν απολύτως απογοητευτικό. Η χώρα απέφυγε τα χειρότερα, αλλά οι θυσίες των πολιτών υπήρξαν υπέρμετρα δυσβάστακτες. Οποιαδήποτε κυβέρνηση αυτά τα δυόμισι δύσκολα χρόνια θα είχε την ίδια τύχη.

Για άλλη μια φορά, εξαιτίας του εκλογικού νόμου, η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση δεν εκφράζει την πραγματική επιλογή των πολιτών του νομού μας. Παρά το πενιχρό τοπικό αποτέλεσμα, το οποίο πρέπει να μας προβληματίσει σε βάθος, θα ήταν δίκαιο το ΠΑΣΟΚ να αναδείξει ένα βουλευτή.   

Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω τις Χανιώτισσες και τους Χανιώτες που σε αυτή τη δύσκολη στιγμή έδειξαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και με ανέδειξαν πρώτο στο ψηφοδέλτιό μας και δεύτερο σε ψήφους στο νομό. Σέβομαι αυτούς που έκαναν διαφορετική επιλογή. Πιστεύω ότι και εκείνοι αναγνωρίζουν ότι προσπάθησα να κάνω ό,τι καλύτερο για το νομό μας, ότι ήμουν διαρκώς παρών με έργα και όχι με λόγια.

Όπως έχω αποδείξει και στο παρελθόν, είτε εντός είτε εκτός Βουλής, δεν πρόκειται να σταματήσω να αγωνίζομαι. Πρωτοστατώντας στην προσπάθεια για τη ριζική αναμόρφωση της δημοκρατικής παράταξης και, γενικότερα, του πολιτικού συστήματος επειδή κρίνω ότι αυτό αποτελεί εθνική αναγκαιότητα. Συνεχίζοντας να δίνω το παρών, διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook