Με θερμά λόγια υπέρ της προοπτικής ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ εκφράστηκε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι, κατά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη με τον Ταγίπ Ερντογάν στη Ρώμη.

Η Τουρκία, υπογράμμισε ο Ιταλός πρωθυπουργός, θα μπορούσε να δώσει στην κουρασμένη ΕΕ οικονομική ζωντάνια, στρατηγικά και πολιτιστικά οφέλη αν της επιτρεπόταν να γίνει μέλος.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η Τουρκία είναι σημαντικό παράδειγμα μία χώρας ηλικιακά νέων ανθρώπων που βρίσκεται σε οικονομική άνοδο και διακρίνεται από αισιοδοξία για το μέλλον. «Πρόκειται για χαρακτηριστικά που πρέπει να ενισχύσουμε στην Ευρώπη», υπογράμμισε ο Μόντι.

Από την πλευρά του, ο Ταγίπ Ερντογάν έδωσε έμφαση στην οικονομική συνεργασίας Ρώμης-Άγκυρας στον οικοδομικό τομέα καθώς και σε αυτόν του τουρισμού, ενώ σε ό,τι αφορά την ένταξη της χώρας του στην ΕΕ επισήμανε ότι η ιταλική κυβέρνηση «στάθηκε πάντα στο πλευρό της Τουρκίας» και η υποστήριξή της «θα συνεχίσει να είναι πολύτιμη».

Υπενθυμίζεται ότι οι συνομιλίες Τουρκίας-ΕΕ έχουν αρχίσει το 2005 και μέχρι σήμερα έχουν καλύψει αρκετά δευτερεύουσας σημασίας κεφάλαια της ενταξιακής διαδικασίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook