Θετική σε συνεργασία της Κοινωνικής Συμφωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε η πρόεδρος του κόμματος, Λούκα Κατσέλη, σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Η Κοινωνική Συμφωνία είναι υπέρ της ανασύνταξης του προοδευτικού χώρου και θέλει να συνεργαστεί με όλες τις δυνάμεις της ευρύτερης Κεντροαριστεράς για μια προοδευτική διακυβέρνηση στον τόπο», δήλωσε η Λούκα Κατσέλη.

Η κ. Κατσέλη τόνισε ότι υπάρχουν οι δυνατότητες γι\’ αυτό, και ότι χρειάζεται τόλμη και αποφασιστικότητα να γίνουν πράξη. Είπε ακόμη ότι θα μεταφέρει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της Κοινωνικής Συμφωνίας και ότι στη συνέχεια θα υπάρξει επίσημη δήλωση του κόμματος.

«Η πολιτική του Μνημονίου μπορεί και πρέπει να ανατραπεί», υποστήριξε και συμπλήρωσε ότι «η πολιτική της λιτότητας δεν αποτελεί λύση».

Συνέχεια επαφών την Τετάρτη

Ο Αλέξης Τσίπρας θα συνεχίσει την Τετάρτη τις επαφές του με τους αρχηγούς των κομμάτων στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Το μεσημέρι, ο κ. Τσίπρας θα έχει επαφές με κοινωνικούς φορείς και το απόγευμα θα συναντηθεί διαδοχικά με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο (5:00 μ.μ.), με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο (6:00 μ.μ.) και με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά (7:00 μ.μ.).

Μετά το τέλος των συναντήσεων ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στους νέους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook