Σε πλήρες αδιέξοδο αναμένεται να οδηγηθούν και οι σημερινές διερευνητικές επαφές του κ. Αλέξη Τσίπρα καθώς δεν διαφαίνεται κανένα σημείο σύγκλισης με τους κ.κ. Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο.

Υπό αυτά τα δεδομένα το ενδεχόμενο νέων εκλογών φαντάζει αναπόφευκτο ενώ οι βασικοί παίχτες του δραματικού πολιτικού παιχνιδιού φαίνεται να έχουν ως μοναδική επιδίωξη «να χρεωθεί ο αντίπαλος την νέα προσφυγή στις κάλπες».

Συμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας αναμένεται σήμερα να στείλει επιστολή προς τους κυρίους Μπαρόζο, Ντράγκι και Ρομπάι με την οποία να τους επισημαίνει ότι οι δεσμεύσεις Σαμαρά – Βενιζέλου δεν ισχύουν και πως «οι υπογραφές τους αντιπροσωπεύουν μόνο το 32% του λαού»

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσίπρας έχει ζητήσει ως βασικό προαπαιτούμενο από τους δύο πολιτικούς αρχηγούς επιστολή προς του ευρωπαίους ηγέτες με την οποία να αποσύρουν τις δεσμεύσεις τους ως προς την υλοποίηση των μέτρων του μνημονίου. Αίτημα το οποίο τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στην ΝΔ χαρακτηρίζεται «προσχηματικό» προκειμένου να οδηγηθεί η συνομιλία σε αδιέξοδο.

Από την άλλη πλευρά όμως στενοί συνεργάτες του κ. Τσίπρα σημειώνουν ότι «ο κ. Σαμαράς αντιφάσκει με το να λέει από την μια ότι θα δώσει ψήφο ανοχής στον ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη να θεωρεί ότι η πολιτική του κ. Τσίπρα οδηγεί στην καταστροφή» και αναρωτιούνται «πως θα δώσει ψήφο ανοχής σε μια κυβέρνηση που θεωρεί ότι θα οδηγήσει την χώρα στην καταστροφή;».

Επιπροσθέτως, σημειώνουν ότι δεν κατανοούν για ποιο λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ δεν επιθυμεί τον λογιστικό έλεγχο του χρέους και την δημοσιοποίηση της έκθεσης της Blackrock ενώ στο μήνυμα Σαμαρά ότι « ο κ. Τσίπρας θα αντιμετωπίσει το Ευρωπαϊκό Κεντροδεξιό Μέτωπο» απαντούν ότι «ο κ. Τσίπρας είναι αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς η οποία είναι δύναμη αλληλεγγύης για τον ελληνικό λαό που δοκιμάζεται από τις πολιτικές Μέρκελ – Σαμαρά».

Επιπλέον, εξηγούν ότι ο κ. Βενιζέλος «επιμένει στην πρότασή του η οποία μιλά για συγκρότηση κυβέρνησης σωτηρίας του μνημονίου και όχι κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook