Στη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να πείσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να σχηματίσει κυβέρνηση. Με πρωθυπουργό τον ίδιο ή άλλη προσωπικότητα της αριστεράς. Με μόνη προϋπόθεση για τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ την παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Αν, όμως, ο Αλέξης Τσίπρας δεν το κάνει αυτό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να καλέσει άμεσα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του.

Δηλαδή, δε θα κάνει χρήση της δικής του εντολής, για να μη χάσει χρόνο η χώρα. «Δε γίνεται να παίζουμε παιχνίδι σκοπιμοτήτων για να χρεώσουμε ο ένας στον άλλο τις εκλογές, ούτε να κάνουν κάποιοι από τώρα προεκλογική εκστρατεία» λένε στην Ιπποκράτους. «Δεν είναι αυτή η εντολή του λαού ενώ παραβιάζεται και το Σύνταγμα» προσθέτουν.Το συμβούλιο έχει δύο επιλογές: ή να αποφασίσει εκλογές με υπηρεσιακή κυβέρνηση ή να σχηματίσει οικουμενική.

Με τη γνώση των οικονομικών δεδομένων, που έχει ως πρώην υπουργός Οικονομικών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα. Πρώτα απ’ όλα για το ομόλογο που λήγει στις 15 Μαΐου. Ήδη, συνεννοήθηκε με τον Φίλιππο Σαχινίδη να ζητήσει τη γνώμη των αρχηγών.

Γιατί, πρόκειται για ομόλογο από επενδυτές που αρνήθηκαν να μπουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων. Η Ελλάδα έχει να επιλέξει: να μην το πληρώσει και να διακινδυνεύσει πιστωτικό γεγονός ή να το πληρώσει και να μειώσει τη δυνατότητά της να πληρώνει μισθούς και συντάξεις.

Αυτή την ώρα τα χρήματα φθάνουν μέχρι τέλος Ιουνίου, μέσα Ιουλίου. Αν το κράτος δεν πληρώσει εντωμεταξύ κανέναν «προμηθευτή». Γιατί, δεν προβλέπεται να εισέλθουν στα δημόσια ταμεία οι επόμενες δόσεις του προγράμματος στήριξης, χωρίς να έχει σχηματιστεί σταθερή κυβέρνηση στην Αθήνα.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook