Στην υπογραφή σύμβασης με το υπουργείο Υποδομών για το έργο \”Ύδρευση Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου από το Φράγμα Αποσελέμη – Έργα Ενίσχυσης Ταμιευτήρα Φράγματος Αποσελέμη από το Οροπέδιο Λασιθίου\”, προϋπολογισμού 38,14 εκατ. ευρώ, προχώρησε η Intrakat.

Η κατασκευή έργου αφορά την ενίσχυση του ταμιευτήρα του φράγματος Αποσελέμη από το Οροπέδιο Λασιθίου και περιλαμβάνει την υπογειοποίηση τμήματος αγωγού, με την κατασκευή σήραγγας, μήκους περίπου 3,5 χλμ., η οποία θα διανοιχθεί με TBM (μέθοδος ολομέτωπης κοπής). Συγκεκριμένα το έργο περιλαμβάνει:

*Έργα εκτροπής υδάτων Οροπεδίου Λασιθίου (απομόνωση καταβοθρών, προσαγωγών τάφρων, υδροληψίας).

*Σήραγγα Οροπεδίου – ταμιευτήρα Αποσελέμη συνολικού οριζόντιου μήκους περίπου 3,5 χλμ. με τα έργα εισόδου των νερών της σήραγγας στο Οροπέδιο – κλήση σήραγγας περίπου 15%.

*Έργα κατάντη εξόδου των νερών Σήραγγας Οροπεδίου (αγωγός πτώσης μήκους 3,5 χλμ.), ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις ηλεκτροφωτισμού, θυροφραγμάτων, καταστροφής ενέργειας κ.λπ.

*Διευθέτηση χειμάρρου Αποσελέμη από την περιοχή του έργου καταστροφής ενέργειας μέχρι τον ταμιευτήρα Αποσελέμη και τεχνικά οδογεφυρών.

Το έργο έχει διάρκεια κατασκευής 32 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

(express.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook