Για την περίφημη ρεσβερατρόλη φυσικά! Μια ευεργερτική ουσία που βρίσκεται στο φλοιό του καρπού του σταφυλιού και που η παρουσία της στο κρασί αυξάνεται ανάλογα με τον χρόνο παραμονής του φλοιού μαζί με τον μούστο.

Ο χρόνος αυτός στο κόκκινο κρασί είναι μεγαλύτερος έτσι η περιεκτικότητα του σε ρεσβερατρόλη είναι μεγαλύτερη.

Η λήψη ρεσβερατρόλης βοηθά στην μείωση εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων και διάφορων μορφών καρκίνου.

Γι΄αυτό ο άντρας μπορεί να καταναλώσει έως 2 ποτηράκια και η γυναίκα ένα μαζί με το φαγητό.

Σε περίπτωση που δεν το συνηθίζεται όμως δεν συστήνεται να το ξεκινήσετε επί τούτου.

Γεωργία Σπ. Πετράκη
Διαιτολόγος- Διαιτολόγος
(Βιογραφικό σημείωμα)