Ενθουσιώδες μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα για τα εκλογικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ που φέρει τον τίτλο «η λαϊκή εξέγερση ξεκίνησε στην Ευρώπη», έστειλε ο ηγέτηςτου Μετώπου της Αριστεράς της Γαλλίας και υποψήφιος για την προεδρία  Ζαν Λικ Μελανσόν.

Ο κ. Μελανσόν αναφέρει ότι ο ελληνικός λαός μόλις καταψήφισε τις πολιτικές της λιτότητας που επιβάλλονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και επέλεξε με ξεκάθαρο τρόπο την Αριστερά για να τις αντιμετωπίσει και προσθέτει ότι αυτή η λαϊκή αντίσταση εκφράστηκε μέσα από μαζικές ψήφους για την άλλη Αριστερά της Ελλάδας, με ποσοστό που ξεπερνάει το 30%.   

Η ανάδειξή του ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτη πολιτική δύναμη της Αριστεράς, δίνει ξανά ώθηση στη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Αριστεράς πέραν της σοσιαλδημοκρατίας και του φιλελευθερισμού, τονίζει ο κ. Μελανσόν στο μήνυμά του, ενώ σημειώνει ότι τον εξοργίζει το ποσοστό της Χρυσής Αυγής.

Αυτή η ανόητη και νοσηρή γοητεία για την άκρα δεξιά, επισημαίνει ο κ. Μελανσόν εκφράστηκε και στη Γαλλία, με την αισχρά δυσανάλογη σημασία που δόθηκε στη Μαρίν Λεπέν από τα ΜΜΕ στο διάστημα ανάμεσα στους δύο γύρους των προεδρικών εκλογών.

Επίσης, συγχαρητήρια μηνύματα  έστειλαν στον ΣΥΡΙΖΑ κόμματα και προσωπικότητες της Αριστεράς, όπως:

Το ΑΚΕΛ, το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς, η Ενωμένη Αριστερά Ισπανίας, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ισπανίας, η Ενωμένη Αριστερά  Καταλονίας, το Κόμμα των Κομμουνιστών της Καταλονίας, «Η Αριστερά» – Γερμανία, το  Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας, το «Κόμμα της Αριστεράς» – Γαλλία, η Αριστερή Συμμαχία Φινλανδίας,το Κομμουνιστικό Κόμμα Φινλανδίας, SINN  FEIN – Ιρλανδία, Μπλόκο της Αριστεράς – Πορτογαλία, Κομμουνιστική Επανίδρυση Ιταλίας, Κοκκινοπράσινη Συμμαχία Δανίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Αυστρίας, Κόμμα Ελευθερίας και Αλληλεγγύης Τουρκίας,  Κόμμα Εργαζομένων 2006 Ουγγαρίας, Σοσιαλιστικό Κόμμα ΠΓΔΜ, Βουλγαρική Αριστερά, Σοσιαλιστική  Συμμαχία Ρουμανίας, Ελβετικό Κόμμα Εργασίας, Κόμμα Δημοκρατικού Σοσιαλισμού Τσεχίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Βαλωνίας Βρυξελλών, Σοσιαλιστικό Κίνημα Εργαζομένων (MST)-  Αργεντινή και Κίνημα των Ελευθέρων του Νότου – Αργεντινή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook