«Η Ελλάδα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που έχει συμφωνηθεί, αν θέλει να παραμείνει μέλος της ευρωζώνης».

 Αυτό είναι το ξεκάθαρο μήνυμα που στέλνει στην Αθήνα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου, δια στόματος του Γερμανού αξιωματούχου, μέλους του Διοικητικού της Συμβουλίου, Γεργκ Άσμουσεν, προειδοποιώντας ή \”εκβιάζοντας\” ότι αν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις που έχουν συμφωνήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις του Γιώργου Παπανδρέου και του Λουκά Παπαδήμου τίθεται θέμα αποχώρησης της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ.

 Είναι η πρώτη φορά από την έναρξη της ελληνικής κρίσης χρέους, που η ΕΚΤ στέλνει ένα τόσο σαφές μήνυμα.

 Χρονικά, η δήλωση του κ. Άσμουσεν γίνεται την ώρα που τα ελληνικά πολιτικά κόμματα βρίσκονται σε διαβουλεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης. Το \”μήνυμα\” του μέλους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έρχεται σε μια στιγμή που στη δημόσια συζήτηση στην Ελλάδα κυριαρχεί η πρόταση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας προς τους κυρίους Σαμαρά και Βενιζέλο να ανακαλέσουν τις έγγραφες δεσμεύσεις τους ότι θα εφαρμόσουν το μνημόνιο.

 Επιστολές καταγγελίας του Μνημονίου, εξάλλου, πρόκειται να στείλει και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στους επικεφαλής της ΕΕ, της ΕΚΤ και της Κομισιόν, Χέρμαν βαν Ρομπάι, Μάριο Ντράγκι και Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook