Εξαιρετικά ανησυχητική χαρακτηρίζει ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Αλέν Ζιπέ, την κατάσταση στην Ελλάδα μετά τις βουλευτικές εκλογές.

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, εξαιρετικά τεταμένη. Το αποτέλεσμα των εκλογών έδειξε μία ισχυρή υποχώρηση των δύο κομμάτων της κυβέρνησης, την ενίσχυση των άκρων, κατά συνέπεια είναι εξαιρετικά ανησυχητικό», δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1 ο Αλέν Ζιπέ, ο οποίος θα συμμετάσχει σήμερα στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, υπό τον απερχόμενο πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.

«Θα χρειασθεί να παρακολουθήσουμε μέρα με τη μέρα τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Υπενθυμίζω ότι η Ισπανία δεν έχει βγει από την επικίνδυνη θέση και ότι η Ιταλία επίσης έχει προβλήματα, κατά συνέπεια η ζώνη του ευρώ βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση», πρόσθεσε.

Προειδοποίησε ακόμη ότι «η αμφισβήτηση των συμφωνιών που προέκυψαν από δύσκολες διαπραγματεύσεις και υπεγράφησαν στο τέλος του Ιανουαρίου, απειλεί να προκαλέσει αναταράξεις που δύσκολα ελέγχονται, άλλωστε αυτό το μήνυμα έστειλε χθες η Γερμανίδα καγκελάριος (Αγγελα) Μέρκελ: δεν θα επαναδιαπραγματευθεί αυτή τη συνθήκη».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook