Στην κυνική παραδοχή ότι ξεκλήρισε μια ολόκληρη οικογένεια άμαχων Αφγανών… κατά λάθος προχώρησε το ΝΑΤΟ.

«Στο σημερινό επίπεδο της διερεύνησης μπορούμε να επιβεβαιώσουμε το περιστατικό, μέσα στις επόμενες δύο ημέρες θα διατυπώσουμε τα επίσημα συλλυπητήριά μας στους συγγενείς» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ISAF στο Αφγανιστάν, αντισυνταγματάρχης Στιούαρτ Άπτον για την επίθεση, η οποία στοίχισε τη ζωή έξι ανθρώπων.

Νωρίτερα το γραφείο του κυβερνήτη της νοτιοδυτικής αφγανικής επαρχίας Γκίλμεντ δήλωσε ότι οι ντόπιοι κάτοικοι σκοτώθηκαν «από απροσεξία», έπειτα από αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ την περασμένη Παρασκευή. Αξίζει να σημειωθεί ότι, μόνο το 2011, νεκροί έχουν πέσει πάνω από 3.000 άμαχοι στο Αφγανιστάν.

Εν τω μεταξύ, πέντε αστυνομικοί και τέσσερις φρουροί σκοτώθηκαν χθες, Τρίτη, σε δύο επιθέσεις ανταρτών στο Δυτικό και στο Ανατολικό Αφγανιστάν, ανέφεραν σήμερα πηγές της αστυνομίας και των τοπικών αρχών.

Οι πέντε Αφγανοί αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους, όταν μια βόμβα πυροδοτήθηκε κάτω από το όχημα με το οποίο περιπολούσαν στην επαρχία Φαράχ, στο δυτικό τμήμα της χώρας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο οποίος απέδωσε την επίθεση στους Ταλιμπάν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook