H Moto Guzzi παρουσίασε επίσημα την California 1400 σε συνέδριο των αντιπροσώπων της στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Στην ίδια εκδήλωση ανακοινώθηκε από τον Roberto Calaninno, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Piaggio Group, στο οποίο ανήκει και η Moto Guzzi, η απόφαση για την δημιουργία ενός Κέντρου Σχεδιασμού που θα έχει έδρα στην Pasadena της Καλιφόρνια και επικεφαλής του θα είναι ο Miguel Galluzzi. Ο σχεδιαστής από την Αργεντινή που έχει δώσει μερικές από τις πιο σημαντικές μοτοσυκλέτες τα τελευταία είκοσι χρόνια, όπως το Ducati Monster και το Raptor της Cagiva ανήκει στο δυναμικό της Piaggio έχοντας σχεδιάσει τόσο την superbike της Aprilia, την RSV4, όσο και την καινούργια California 1400 για την Moto Guzzi.

Το Advanced Design Center στην Καλιφόρνια θα συνεργάζεται με το κεντρικό Style Center του Piaggio Group στην Ιταλία, αλλά και τα κέντρα έρευνας και εξέλιξης που λειτουργούν σε Κίνα, Ινδία και πρόσφατα στο Βιετνάμ. Επιπρόσθετα, έχει σκοπό -χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες στην αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας και τα υλικά της αεροδιαστημικής- να αναπτύξει νέους κινητήρες με εναλλακτικές πηγές ενέργειας χωρίς εκπομπές ρύπων. H California 1400 θα εμφανιστεί στις εκθέσεις των εμπόρων το ερχόμενο φθινόπωρο και μόνο το ιστορικό όνομα την συνδέει με την υπάρχουσα California 1100. Η χαμηλή και μακριά σιλουέτα της δεν θυμίζει το αρχαιοπρεπές στυλ της 1100 φέρνοντας περισσότερο στα σύγχρονα power cruisers.

Ο μεγάλος V90o κινητήρας που την κινεί παραμένει πιστός στην αερόψυξη και στην παραδοσιακή διάταξη της Moto Guzzi με τον διαμήκη στρόφαλο και την τελική μετάδοση με άξονα. Είναι γνωστό ότι η Moto Guzzi -και από τα Euronews του Alan Cathcart που έχουμε δημοσιεύσει- εξελίσσει έναν νέο υγρόψυκτο κινητήρα V με τετραβάλβιδες κεφαλές και διαφορετική διάταξη στην εισαγωγή όπου θα γίνεται από το κέντρο του V. Είναι πολύ εύλογο, λοιπόν, να περιμένουμε και μια εντελώς νέα μοτοσυκλέτα από την εταιρεία στο άμεσο μέλλον.

Η Piaggio είδε τις πωλήσεις της στην αγορά των ΗΠΑ να αυξάνονται την προηγούμενη χρονιά και να έχει πουλήσει 10.300 σκούτερ. Από αυτά, τα 5.300 ήταν Vespa LX στις διάφορες εκδόσεις της, αναδεικνύοντάς την στην πρώτη θέση της κατάταξης μοντέλου που κατασκευάζεται στην Ευρώπη και πουλιέται στις ΗΠΑ. H παρουσίαση όμως της California θα είναι μια ευκαιρία για να αποκτήσει η Moto Guzzi, μια καλύτερη θέση στην μεγάλη αγορά της άλλης πλευράς του Ατλαντικού.

motomag.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook