Την υπογραφή της επιστολής που θα αποσταλεί στην Τρόικα ζήτησε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, η οποία διήρκησε περίπου μια ώρα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, τάχτηκε υπέρ της ανάληψης της πρωθυπουργίας από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Στην κυβέρνηση αυτή προτείνε να συμμετέχουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ με πρωθυπουργό τον ίδιο τον κ. Τσίπρα.

Εναλλακτικά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι αν ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι οι προτάσεις που έχει διατυπώσει το κόμμα του μπορούν να οδηγήσουν με ασφάλεια τη χώρα σε καλύτερο σημείο από ότι είναι σήμερα, είναι διατεθειμένο το ΠΑΣΟΚ να στηρίξει, αν δεν τεθεί σε κίνδυνο η παραμονή της χώρας στο ευρώ.

«Η χώρα δεν έχει χρόνο για χάσιμο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος ο οποίος τόνισε ότι στην κατεύθυνση της συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής ενότητας θα κινηθεί, εφόσον πάρει την εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας, θα ζητήσει στην επιστολή του από τους Μπαρόζο, Βαν Ρομπάι και Ντράγκι ένα νέο εναλλακτικό σχέδιο για την ανάπτυξη, ενώ θα τονίσει ότι τα μέτρα που έχουν δρομολογηθεί για τον Ιούνιο δεν μπορούν να ισχύσουν έπειτα από το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής.

Αργότερα θα έχει συναντήσει με τον πρόεδρο της ΝΔ, κ. Αντώνη Σαμαρά, ενώ στις 8 το βράδυ πρόκειται να συνεδριάσει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έχει προγραμματίσει συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για αύριο στις 13.00, προφανώς για να καταθέσει την εντολή, στην περίπτωση που δεν θα έχει σχηματιστεί κυβέρνηση, όπως είναι και το πιο πιθανό.

Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε δεν υφίσταται θέμα σχηματισμού κυβέρνησης από το αντιμνημονιακό μέτωπο, αφού δεν υπάρχει η απαραίτητη πλειοψηφία.

«Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Δημοκρατικής Αριστεράς δεν φτάνουν τον αριθμό των 120. Αρα δεν υπάρχει η αναγκαία πλειοψηφία για να σχηματιστεί κυβέρνηση αντιμνημονιακού μετώπου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, επισήμανε ότι εάν τα άλλα κόμματα που στηρίζουν το μνημόνιο «αποφασίσουν να αναγνωρίσουν το λάθος τους, να αποσύρουν τις δεσμευτικές υπογραφές τους και να συμμετέχουν σε μια κυβέρνηση κατάργησης του μνημονίου και άμεσης ανακήρυξης της ΑΟΖ, θα το δούμε στη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε ο κ. Καμμένος, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες παραμένουν πιστοί σε όσα έχουν πει προεκλογικά. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook