Η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ αποφάσισαν να μη συναντηθούν με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τους απηύθυνε πρόσκληση, στο πλαίσιο επαφών που κάνει, με διάφορους κοινωνικούς φορείς.

Συγκεκριμένα το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ επισημαίνει σε ανακοίνωσή του «Σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε να μη συμμετάσχει στη συνάντηση που μας έχετε προσκαλέσει».Και οι καθηγητές σημειώνουν ότι: «Είμαστε πάντα ανοιχτοί για συζήτηση με όλα τα κόμματα για τα ζητήματα της Παιδείας με την ιδιότητά σας ως Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ». Από την πλευρά της ΔΟΕ τονίζεται:

 «Σε απάντηση της πρόσκλησής σας για συνάντηση με το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στα πλαίσια της διερευνητικής εντολής σχηματισμού κυβέρνησης, σας κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα:

1.  Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν έχει κανένα συνταγματικό ρόλο, στο πλαίσιο της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης.

2. Οι θέσεις των εκπαιδευτικών έχουν κατατεθεί σε εσάς προσωπικά, όπως και στους αρχηγούς όλων των κομμάτων κατά τις πρόσφατες συναντήσεις του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με τα πολιτικά κόμματα.

3. Η Δ.Ο.Ε., στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου, όπως έκανε και στο παρελθόν, με το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης θα ζητήσει συνάντηση μαζί της, καθώς και με τα πολιτικά κόμματα, με μοναδικό στόχο την επίλυση των προβλημάτων της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook