Στις εκδηλώσεις για την επέτειο λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πόλεμου, που οργάνωσε στο Ηράκλειο η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντακή.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη στην πλατεία Ελευθερίας και συνδέονται με την ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση για την απόδοση της οφειλόμενης προς το έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, αγωνιστές και νεκρούς στον Αγώνα της Εθνικής Αντίστασης 1941 – 1944 εναντίον των στρατευμάτων Κατοχής. Πραγματοποιήθηκε παράλληλα κατάθεση στεφάνων, ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων.

Η Δήμαρχος Φαιστού κατέθεσε στεφάνι, εκπροσωπώντας το Σύλλογο Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης ομάδων Γεωργίου Πετρακογιώργη, «Ο Ψηλορείτης».

«Οι σημερινές επέτειοι εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης, αλλά και του τέλους του Β’ Παγκοσμίου Πόλεμου, αποτελούν επετείους τιμής, μνήμης, αλλά και υπενθύμισης των νεότερων γενεών για την Ιστορία του τόπου μας» ανέφερε σε δηλώσεις της η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη για να προσθέσει: 

«Είναι οι επέτειοι που βάφτηκαν με το αίμα χιλιάδων ανθρώπων, για να μπορούμε σήμερα ν’ αναπνέουμε και να αισθανόμαστε ελεύθεροι. Είναι επέτειοι οι οποίοι συνδέονται με τη συντριβή του Φασισμού και του Ναζισμού που, προκάλεσαν ανυπολόγιστες ζημιές και χιλιάδες θανάτους, όχι μόνο στον τόπο μας, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Απέναντι σ’ αυτά τα γεγονότα, έχουμε ιερό χρέος να σταθούμε κριτικά, επαινώντας τους ήρωες της Εθνικής Αντίστασης για την αυτοθυσία και αυταπάρνηση τους, αλλά και για την ισχυρή επιλογή τους να θέτουν πάνω απ’ όλα την πατρίδα. Ας παραμείνει ο αγώνας τους για ένα καλύτερο αύριο, παράδειγμα για όλους μας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook