Συναγερμός σήμανε στις 3:25 τα ξημερώματα της Πέμπτης 10/5 στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων, όταν το τηλεφωνικό κέντρο δέχθηκε κλήση για πυρκαγιά σε σπίτι στην παλιά πόλη των Χανίων.

Η πυρκαγιά είχε εκδηλωθεί σε σπίτι επι της οδού Παναγ.Ζερβουδάκη, στα στενοσόκκακα της συνοικίας της Σπλάντζιας κοντά στην οδό Μίνωος και η ανησυχία για ενδεχόμενη επέκτασή της σε διπλανά σπίτια της πυκνοκατοικημένης περιοχής ήταν έκδηλη.

\"\"

Μόλις έφτασαν στο σημείο οι πυροσβέστες με δύο οχήματα, διαπίστωσαν πως η φωτιά εκδηλώθηκε σε μια εγκαταλελειμένη οικία η οποία είχε ήδη καεί απο πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί εκεί πριν απο δύο περίπου μήνες.

Μάλιστα τότε είχε εκδηλωθεί η υπόνοια πως η φωτιά είχε προκληθεί απο άστεγους που είχαν βρεί καταφύγιο στο εγκατελειμένο σπίτι.

\"\"

Τελικά στις 4:30 τα ξημερώματα, οι πυροσβέστες κατάσβεσαν ολοκληρωτικά την φωτιά, η οποία αποτέλειωσε ότι είχε απομείνει απο το ξύλινο πάτωμα και τώρα πλέον στο εγκατελειμένο σπίτι υπάρχουν μόνο οι τοίχοι και η οροφή.

\"\"

Την προανάκριση για την εξακρίβωση των αιτιών της φωτιάς διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook