Ενισχύονται οι φωνές για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη με δημοσιεύματα και αναφορές σε αμερικανικά ΜΜΕ, τα οποία «βλέπουν» εκλογές τον Ιούνιο.

Σε δημοσίευμά της η «New York Times» σημειώνει ότι «η Ευρώπη έχει ζήσει και παλαιότερα κρίσεις του ευρώ και αυτό μπορεί να συμβεί εκ νέου, όμως οι επιλογές επί του παρόντος είναι λίγες».

Σε άρθρο που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Los Angeles Times» διατυπώνεται η άποψη ότι «οι ψηφοφόροι σε Γαλλία και Ελλάδα είναι πολύ εξυπνότεροι από ό,τι οι διαμορφωτές οικονομικής πολιτικής στις ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι οι Ευρωπαίοι ψηφοφόροι δεν αντέδρασαν απλώς στα σκληρά μέτρα λιτότητας, αλλά και στο γεγονός ότι αυτά δεν αποδίδουν.

Σε ένα άλλο σημείο, ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι «ένα ακόμη μάθημα που πηγάζει από την αντίδραση της μεσαίας και της εργατικής τάξης σε Γαλλία και Ελλάδα είναι ότι αυτό που ενοχλεί δεν είναι απλώς η λιτότητα αλλά η άνιση εφαρμογή της σε συγκεκριμένες κοινωνικές τάξεις».

Τέλος, σύμφωνα με κύριο άρθρο του πρακτορείου «Bloomberg», η Γερμανία καλείται να αποφασίσει εάν θα χαλαρώσει τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται στη χώρα ή εάν θα αφήσει την Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη.

Μεταξύ άλλων, υποστηρίζεται ότι με τα σημερινά δεδομένα δύο είναι λύσεις που προδιαγράφονται, είτε η παροχή περισσότερου χρόνου στην Ελλάδα για την εξυγίανση των δημοσιονομικών της είτε η συνέχιση της πολιτικής αυστηρής λιτότητας υπό την απειλή εξόδου της χώρας από το ευρώ .

zougla.gr ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook