Η Θ.Ο.Σ.Ε.Δ.Η. μετά από πολύμηνη προετοιμασία είναι έτοιμη να παρουσιάσει στο κοινό του Ηρακλείου το αριστούργημα του Ιάκωβου Καμπανέλλη, «Η Αυλή των θαυμάτων», σε σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνάκη.

Η πρεμιέρα του έργου θα δοθεί στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου τη Παρασκευή 11 Μαΐου και οι παραστάσεις θα συνεχιστούν έως τη Παρασκευή 18 Μαΐου (καθημερινά στις 21:00).

Μετά από απόφαση του Δ. Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Ηρακλείου, στις παραστάσεις ζητείται από τους θεατές αντί εισιτηρίου, τρόφιμα μακράς διαρκείας (Όσπρια, Ρύζι, Μακαρόνια, κουτιά γάλα, κονσέρβες κ.λ.π.) προκειμένου να προσφερθούν από το Σύλλογο σε άπορους Ηρακλειώτες.

«Η Αυλή των Θαυμάτων», είναι η δεύτερη παραγωγή της ομάδας μετά την επιτυχημένη «Απαγωγή της Σμαράγδως», που παρακολούθησαν περισσότεροι από 6.000 θεατές.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης αναφέρει για το έργο στο σημείωμά του.

Η «Αυλή των Θαυμάτων» είναι ένα έργο διαχρονικό. Πενήντα πέντε χρόνια μετά την πρώτη του παρουσίαση εξακολουθεί να συγκινεί τον θεατή που εύκολα αναγνωρίζει τους γεμάτο αδιέξοδα χαρακτήρες αλλά και την αγωνία τους για επιβίωση και καλύτερη ζωή .
Είναι ένα έργο σκληρό, γιατί προβάλει εφιαλτικά τον χαρακτήρα του Έλληνα που ονειροπολεί και φαντασιώνεται ένα μέλλον που δεν μπορεί να υπάρξει ,τον Έλληνα που είναι εξόριστος στο τόπο του, τον Έλληνα που γίνεται μάρτυρας από ντροπή και ανικανότητα να δει τα πράγματα όπως ακριβώς είναι.

Το περιβάλλον ζοφερό. Τότε. Μια χώρα ρημαγμένη από τον εμφύλιο προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί. Σχέδιο Μάρσαλ, φτώχεια, ανεργία, μετανάστευση, όνειρα για μια καλύτερη ζωή.

Τώρα. Μία χώρα στο χείλος του γκρεμού. Μνημόνια, ανεργία, μετανάστευση, κατάθλιψη,απουσία ονείρου και προοπτικής. Η χώρα, όπως και τότε, σε Αντιπαροχή…

Οι Συντελεστές της παράστασης είναι:
Σκηνοθεσία: Γιώργος Αντωνάκης
Σκηνογραφία: Αλέξης Βλαχάκης
Ενδυματολογία: Δέσποινα Καλαράκη
Μουσική Επιμέλεια: Γιώργος Αντωνάκης – Γιάννης Αλεξανδράκης
Κατασκευή σκηνικών: Γιώργος Πεδιαδιτάκης
Ράψιμο κουστουμιών: Νan Σπυριδάκη
Φωτογραφίες: Βασίλης Κοκκινάκης
Βιντεοσκόπηση: Ευτύχης Σαρτζετάκης
Ήχος και Φωτισμός: prosaund
Κομμώσεις: Ρένα Αποστολάκη
Σχεδιασμός προγράμματος και αφίσας: leftgrarhic
Υπεύθυνη παραγωγής, συντονισμού και Δημοσίων Σχέσεων: Μαρίζα Χριστάκη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook