Τις παραιτήσεις όλων των κομματικών οργάνων- γραμματέας, πολιτικό συμβούλιο, εθνικό συμβούλιο, κοκ- θα ζητήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη συνεννοηθεί με τους κορυφαίους του κόμματος και τους επιτελείς του: θα διορίσει μια εκλογική επιτροπή, η οποία θα έχει και την ευθύνη της ανασύνταξης, μέχρι το συνέδριο του Κινήματος.

 Στο πλαίσιο αυτό, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα: \”διάλυση\” του ΠΑΣΟΚ και ιδρυτικό συνέδριο με εγγραφές μελών από μηδενική βάση, διατήρηση του ονόματος και συνέδριο επανίδρυσης, άνοιγμα σε άλλους πολιτικούς χώρους (πχ Δημοκρατική Αριστερά) για τη συγκρότηση σε ενιαίο κόμμα της δημοκρατικής παράταξης.

Το εκλογικό αποτέλεσμα προκάλεσε τέτοιο σοκ στην Ιπποκράτους που τα στελέχη ψάχνουν να βρουν με ποιες κινήσεις θα δείξει το κόμμα πως πήρε το μήνυμα της κάλπης.

Τις πρώτες ώρες μετά την εκλογική ήττα συνεργάτες του προέδρου έλεγαν πως θα πρέπει να ζητήσει την παραίτηση του… Γιώργου Παπανδρέου. \”Να μας διευκολύνει, με βάση και τα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά στην Αχαΐα\” έλεγαν χαρακτηριστικά. Άλλοι, πιο ψύχραιμοι, υποστήριζαν πως \”από τα ψηφοδέλτια θα πρέπει να αφαιρεθούν όσοι ευθύνονται για την κατάντια του ΠΑΣΟΚ\”. Και έδειχναν τον Γιάννη Ραγκούση, τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον Παύλο Γερουλάνο, τους υπεύθυνους της προεκλογικής εκστρατείας του 2009.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook