Σύμφωνα με το Bloomberg Global Poll, ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 50% των επενδυτών προβλέπει έξοδο της Ελλάδας από τη νομισματική ένωση, μέσα στο 2012, κυρίως, λόγω του πολιτικού αδιεξόδου στη χώρα μας και της εικόνας της ελληνικής πραγματικότητας που βγαίνει προς τα έξω.

Έτσι, λοιπόν, το 57% των 1.253 επενδυτών και αναλυτών, που είναι μέλη της ιστοσελίδας του οικονομικού πρακτορείου Bloomberg είπαν ότι, τουλάχιστον μία χώρα της ευρωζώνης θα την αποχαιρετίσει, μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ο Michael Derks, εργαζόμενος της FXPro Financial Services Ltd στο Λονδίνο και ένας εξ όσων απάντησαν στην έρευνα δήλωσε πως, «από οικονομική σκοπιά, η κρίση μπορεί μόνον να ενταθεί…θα είναι έκπληξη αν η Ελλάδα καταφέρει να παραμείνει εντός ευρωζώνης» γνώμη στην οποία μοιάζει να συγκλίνουν πολλοί ειδικοί, φοβούμενοι τη στρατηγική της Ελλάδας έναντι της κρίσης.

Η πρόσφατη αναποτελεσματική εκλογική αναμέτρηση πιστεύουν ότι θα προκαλέσει ανάφλεξη της ύφεσης, η οποία και θα οδηγήσει στο οριστικό τέλος εποχής της Ελλάδας του ευρώ.

*GREXIT: Συντομογραφία που χρησιμοποιούν οι ξένοι αναλυτές για την περιγραφή πιθανής εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook