Στους συγγενείς του 50χρονου δασολόγου Κώστα Πενταράκη, θα παραδοθεί η σορός του νεκρού άντρα που βρέθηκε χθες μέσα σε αυτοκίνητο το οποίο είχε κατακρημνιστεί σε χαράδρα βάθους 300 μέτρων μεταξύ των χωριών Μεσκλά και Θέρισο.

Με τον τραγικό αυτό τρόπο , έστω μετά από 14 μήνες, θα μπορέσουν να κηδέψουν τον αγαπημένο συγγενή τους.

Σύμφωνα με το πόρισμα του Ιατροδικαστή Κρήτης κ.Σταμάτη Μπελιβάνη, ο οποίος εκτός της αυτοψίας διενήργησε και την νεκροψία-νεκροτομή, και υπέγραψε και το πιστοποιητικό θανάτου στο όνομα του Κώστα Πενταράκη, έγινε ταυτοποίηση του νεκρού από τον ρουχισμό, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται και η ταυτοποίηση από την οδοντοστοιχία.

Για τελείως τυπικούς λόγους θα γίνει και εξέταση DNA τα αποτελέσματα της οποίας όμως, αναμένονται μετά από λίγους μήνες.

Στο μεταξύ και σε ότι αφορά στα αίτια του θανάτου, σύμφωνα με τον Ιατροδικαστή, αυτά παραμένουν αδιευκρίνιστα λόγω προχωρημένης σήψης καθώς ο θάνατος επήλθε πριν από 14 μήνες και όλο αυτό το χρονικό διάστημα η σορός ήταν εκτεθειμένη στην ύπαιθρο.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Υπενθυμίζεται πως ο 50χρονος δασολόγος Κώστας Πενταράκης έφυγε από το σπίτι του το πρωί του Σαββάτου 12 Μαρτίου του 2011 , λέγοντας στη σύζυγό του πως θα πήγαινε με το αυτοκίνητό του, μία βόλτα στην περιοχή του χωριού Ροδωπού.

Όμως, καθώς το βράδυ δεν έδωσε σημεία ζωής, ενημερώθηκαν οι αρχές και ξεκίνησαν έρευνες σε ολόκληρη την περιοχή του ακρωτηρίου Σπάθα, ενώ όταν διαπιστώθηκε ότι εκπομπή του τελευταίου σήματος από το κινητό του τηλέφωνο έγινε στις 2,30 το μεσημέρι του Σαββάτου μέσω της κεραίας κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται στα Πλακάλωνα Κισάμου, οι έρευνες επεκτάθηκαν σε μεγαλύτερο τμήμα ερευνώντας όλα τα φαράγγια και τις χαράδρες, καθώς επίσης και την παραθαλάσσια περιοχή, ακόμη και από ελικόπτερο.

Οι έρευνες διήρκεσαν πολλές ημέρες, χωρίς αποτέλεσμα και έμοιαζε λες και είχε ανοίξει η γη για να καταπιεί τον 50χρονο με το αυτοκίνητό του. Ποιος να φανταστεί πως αντί για τα παράλια, ο 50χρονος είχε πάει στα βουνά.

Χθες,14 μήνες μετά, αστυνομικοί των ΤΑΕ στην διάρκεια τακτικών πεζοπόρων ερευνών για εντοπισμό φυτειών κάνναβης, και ενώ ευρίσκοντο στην ορεινή περιοχή μεταξύ Μεσκλών και Θερίσου, είδαν ένα γκρεμοτσακισμένο αυτοκίνητο στον πάτο μιας χαράδρας.

Πλησιάζοντας, αντίκρισαν το μακάβριο θέαμα, ανθρώπινων υπολειμμάτων στην θέση του οδηγού.

Αμέσως έγινε κινητοποίηση, στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες του Α’ Πυροσβεστικού Σταθμού Χανίων καθώς επίσης και ο Ιατροδικαστής κ.Σταμάτης Μπελιβάνης προκειμένου να κάνει την αυτοψία.

Από την αρχή διαπιστώθηκε πως το αυτοκίνητο ήταν το SUZUKI Baleno, με αριθμό κυκλοφορίας ΧΝΚ 1364 με το οποίο είχε φύγει από το σπίτι του ο Κώστας Πενταράκης εκείνο το πρωινό του Μαρτίου του 2011.

Οι πυροσβέστες αφού κατέβηκαν στην βάθους 300 μέτρων χαράδρα ανέσυραν την σορό η οποία μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων όπου σήμερα έγινε η νεκροψία – νεκροτομή.

Ναπολέων Σαραντίδης
[email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook