Η πρακτική εφαρμογή μιας ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν διαδικασία περίπλοκη και δαπανηρή, προειδοποίησε η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ, σε δηλώσεις της στη δημόσια τηλεόραση της Αυστρίας.

Προσθέτοντας, πως, ακόμη και μετά μια έξοδο, θα πρέπει να ληφθούν τα ίδια μέτρα όπως και σήμερα, δηλαδή να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες, να εκσυγχρονιστεί η δημόσια διοίκηση, να υπάρξουν κίνητρα για την ανάπτυξη και να προωθηθεί η περιφερειακή ανάπτυξη, η κα Φέκτερ θεωρεί «χωρίς κανένα νόημα» μια έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με την ίδια, με την εκπλήρωση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα, θα υπάρξει μεσοπρόθεσμα ανάπτυξη, έστω και αν ο δρόμος είναι επώδυνος, ενώ τόνισε ότι η τήρηση των όρων που έχουν συμφωνηθεί και είναι σαφείς, είναι προϋπόθεση για τη βοήθεια.

Χαρακτηριστικά, η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως δεν έχει νόημα μια επιστροφή της Ελλάδας στην παλιά πρακτική, δηλαδή να παίρνει χρήματα χωρίς να δημιουργήσει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, χωρίς να καταφέρει να ανακάμψει από μόνη της, ενώ επισήμανε πως το πρόγραμμα για την Ελλάδα έχει αναπροσαρμοστεί δύο φορές και της έχει δοθεί χρόνος μέχρι το 2020.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook