Ένας από τους δράστες της δολοφονίας της ηλικιωμένης στον Εσταυρωμένο Ρεθύμνου, υπόθεση που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία, βρίσκεται πίσω από τον «Δράκο του Ρεθύμνου» που είχε θέσει σε συναγερμό τις αστυνομικές αρχές τον τελευταίο χρόνο, ο οποίος επιτίθονταν σε φοιτήτριες και αφού ασελγούσε σε βάρος τους στη συνέχεια τις λήστευε.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, διαπίστωσαν ότι ο 23χρονος Ρουμάνος, χρησιμοποιώντας τον ίδιο τρόπο δράσης, επιτέθηκε σε 12 νεαρές φοιτήτριες στην πόλη του Ρεθύμνου, από τις οποίες αφαιρούσε τηλεφωνικές συσκευές, προσωπικά είδη και χρηματικά ποσά, ενεργώντας παράλληλα και ασελγείς πράξεις σε βάρος τους.

Τα αντικείμενα που αφαιρούσε τα χρησιμοποιούσε ο ίδιος ή τα διέθετε προς πώληση μαζί με την 23χρονη ελληνίδα σύζυγό του.

Μέρος των προϊόντων κλοπής βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και αφού αναγνωρίστηκαν αποδόθηκαν στις παθούσες.

Επίσης προέκυψε ότι, ο 23χρονος, ενεργώντας από κοινού με τον 28χρονο Ρεθεμνιώτη, με τον οποίο δολοφόνησαν την ηλικιωμένη στον Εσταυρωμένο, πραγματοποίησαν μία ληστεία σε βάρος δύο γυναικών και δύο κλοπές – διαρρήξεις, σε βάρος άλλων δύο ακόμα γυναικών στο Ρέθυμνο, με πανομοιότυπο τρόπο και σχέδιο δράσης, αφαιρώντας προσωπικά αντικείμενα, τηλεφωνικές και ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και χρηματικά ποσά.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία της 23χρονης συζύγου του Ρουμάνου, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους, καθώς και μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων και δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα οποία είναι προϊόντα κλοπών και αναζητούνται οι νόμιμοι κάτοχοί τους.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο 23χρονος και ο 28χρονος είναι ήδη προφυλακισμένοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής στο Ρέθυμνο.

Επιπλέον σε έρευνα που έγινε στην οικία του 28χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε μία τηλεφωνική συσκευή η οποία είχε αφαιρεθεί την 20-2-2012 από την κατοχή 21χρονης ημεδαπής.

Προανάκριση συνεχίζεται καθόσον ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες εγκληματικές πράξεις.