Πάγωμα μισθών και μέτρα για τη μείωση δαπανών, όπως το κλείσιμο του μόνιμου γραφείου του στην Αργεντινή, προβλέπει ο προϋπολογισμός του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το 2012-2013 (Μάιος-Απρίλιος), ο οποίος εγκρίθηκε την Πέμπτη από το διοικητικό συμβούλιο του οικονομικού οργανισμού και φθάνει τα 997 εκατ. δολ..

«Λαμβάνοντας υπόψη τον πληθωρισμό, ο προϋπολογισμός δεν αλλάζει», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωσή.

Η απόφαση για το πάγωμα των μισθών στους εργαζομένους ελήφθη τον Μάρτιο από το διοικητικό συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχουν οι αντιπρόσωποι των χωρών-μελών. Σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στο Ταμείο, το θέμα έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια μεταξύ του προσωπικού.

«Οι μισθοί είναι σταθεροί εξαιτίας μιας μαθηματικής φόρμουλας, όμως πολλοί έχουν την εντύπωση πως πρόκειται για αδικία επειδή ο πληθωρισμός δεν είναι μηδενικός», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Παράλληλα, το ΔΝΤ ανακοίνωσε σειρά μέτρων για τη μείωση των δαπανών, όπως την αναστολή της εξαμηνιαίας περιφερειακής έκθεσης για τη συγκυρία στην Ευρώπη, δεδομένης της ποσότητας των κειμένων που είναι αφιερωμένα στα ευρωπαϊκά κράτη-μέλη και την κράτηση των αεροπορικών εισιτηρίων από νωρίτερα ώστε η τιμή τους να είναι μειωμένη.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook