Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε ο αρχιμαφιόζος Μπερνάρντο Προβεντζάνο στο κελί του στη φυλακή της Πάρμα όπου βρίσκεται από το 2006 έπειτα από περιπετειώδη σύλληψη την οποία διέφευγε επί 43 χρόνια.

Όπως αποκαλύπτει λοιπόν ο ιταλικός Τύπος, ο «superboss» της Κόζα Νόστρα προσπάθησε τα ξημερώματα της Τετάρτης να δώσει τέλος στη ζωή του βάζοντας μια πλαστική σακούλα στο κεφάλι του, αλλά ένας φύλακας τον έσωσε τελευταία στιγμή κατά τη διάρκεια της νυχτερινής περιπολίας.

Ο 79χρονος αρχινονός της σικελικής μαφίας που παρά τα πλούτη του προτιμούσε να ζει σαν βοσκός σε μια στάνη κοντά στο Κορλεόνε, μια κωμόπολη λίγων κατοίκων και έδρα της περιβόητης συμμορίας των «Κορλεονέζι πριν συλληφθεί από την ιταλική αστυνομία, πάσχει από καρκίνο στην σπλήνα κι ενδέχεται να θέλησε να αφαιρέσει τη ζωή του λόγω της ασθένειάς του.

Γεννημένος το 1933, εγκατέλειψε το σχολείο και σε ηλικία μόλις 8 ετών έγινε ο «τσιλιαδόρος» της οικογένειας Κορλεόνε. Γρήγορα έδειξε τις ικανότητές του και ανέβηκε στη βαθμίδα της φαμίλιας, ενώ πήρε και το προσωνύμιο «Μπίνου το τρακτέρ» από τη βίας που ασκούσε στα θύματά του μέχρι να τα σκοτώσει.

Στη δεκαετία του 1960 ήδη είχαν εκδοθεί εντάλματα για τη σύλληψή του έπειτα από φόνους που είχε διαπράξει. Ωστόσο παρέμεινε ασύλληπτος και το 1963 μάλιστα ανέλαβε την αρχηγία της Κόζα Νόστρα, όταν ο μέχρι τότε αρχηγός Τοτό Ριίνα συνελήφθη το 1993. Το ταλέντο του στις επιχειρήσεις φάνηκε αμέσως μια και πολύ σύντομα κατόρθωσε να μεταμορφώσει τη Κόζα Νόστρα σε «βιομηχανία» χρημάτων με ετήσιο τζίρο 100 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο το 2006 και έχοντας εγκαταλείψει τα πλούτη του, ο Προβεντζάνο έπεσε στα χέρια της αστυνομίας αφήνοντας ακέφαλη την ιταλική μαφία.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook