Μεγάλη αποδοχή κατείχε η εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ), ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ. Θεοτοκόπουλος), οι Σύλλογοι φοιτητών Βιολογίας και Ιατρικής, η Ομοσπονδία Γονέων Ν. Ηρακλείου, η Ένωση Γονέων Δ. Ηρακλείου, η ΑΔΕΔΥ και ο σύλλογος αδιόριστων εκπαιδευτικών, με θέμα «Αντίσταση στην Επίθεση που δέχεται η δημόσια και δωρεάν παιδεία».

Τα μηνύματα για δημόσια και δωρεάν ήταν ξεκάθαρα καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωση, καθώς τα θέματα των συζητήσεων κυμαίνονταν πάντα στο ίδιο πλαίσιο.

Διαφωνούμε με τις μειώσεις διορισμών, τις συγχωνεύσεις και κλεισίματα σχολείων, το στοίβαγμα των μαθητών σε 30ρια τμήματα.

Διαφωνούμε με το νέο νομοσχέδιο της Διαμαντοπούλου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση που αλλάζει το χαρακτήρα του δημόσιου δωρεάν Πανεπιστημίου και απαξιώνει τα πτυχία των αποφοίτων. Είμαστε ενάντια στην εργασιακή ανασφάλεια και τον αποκλεισμό των εκπαιδευτικών, που επιβάλλει το Υπουργείο Παιδείας αλλά και στη μετέωρη κατάσταση των ωρομισθίων και αναπληρωτών που οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση και απόγνωση.

Συμπληρώνοντας, δε δεχόμαστε καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση των γονέων, που εξυπηρετεί στο «μπάλωμα» των ελλειμμάτων που έχει το «νέο σχολείο».

Ήταν κάποια από τα μηνύματα που ειπώθηκαν στην εκδήλωση.

Σκοπός την εκδήλωσης δεν ήταν μόνο να ακουστεί η φωνή των παρευρθέντων ενώσεων και συλλόγων, αλλά να συνδυαστεί, να συνεργαστεί και να δράσει ως μία ενιαία για τον κοινό στόχο.

Τέλος να μέλη του συλλόγου και των ενώσεων κάλεσαν όλο τον κόσμο να συμμετάσχει και στην προγραμματισμένη εκδήλωση της 10ης Μαρτίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook