Στο πρόγραμμα «Ανάπτυξη δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας-Ανάπτυξη και Λειτουργία Ξενώνων Φιλοξενίας» συμμετέχει ο Δήμος Ηρακλείου, ο οποίος ήλθε σε επικοινωνία με την 7η ΥΠΕ, ώστε να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος, που θα στεγάσει τη συγκεκριμένη δράση.

Κατόπιν μάλιστα της  συνεργασίας της αρμόδιας  Αντιδημάρχου κ. Δέσποινα Συγγελάκη και του Υποδιοικητή της 7ης ΥΠΕ κ. Νικήτα Καλογιαννάκη τονίστηκε η σπουδαιότητα δημιουργίας του Ξενώνα, καθώς λόγω της επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης παρουσιάζεται έξαρση και στην άσκηση βίας κατά των γυναικών και των παιδιών τους, που σήμερα είναι ένα φαινόμενο που απασχολεί συχνά τις τοπικές κοινωνίες και τις κοινωνικές υπηρεσίες τους, παρόλο που τις περισσότερες φορές οι γυναίκες θύματα βίας δεν απευθύνονται σε αρμόδιες υπηρεσίες και δεν καταγγέλλουν το περιστατικό.

Η 7η ΥΠΕ αποδέχτηκε την πρόταση του Δήμου Ηρακλείου και ήδη υπογράφηκε ιδιωτικό συμφωνητικό σύμβασης χρησιδανείου με το οποίο παραχωρείται δωρεάν στο Δήμο Ηρακλείου ο κατάλληλος χώρος για την υλοποίηση της πράξης «Ανάπτυξη δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας».

Ο προϋπολογισμός του Ξενώνα ανέρχεται στα 700.000 ευρώ και καλύπτονται πλήρως όλες οι δαπάνες για τη στελέχωση και τον εξοπλισμό του. Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια μέχρι το τέλος του 2015, ενώ μετά τη λήξη του προγράμματος, ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς θα συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες της στις γυναίκες θύματα βίας και στα παιδιά τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook