Ο Δήμος Ηρακλείου συνεχίζοντας τις δράσεις του για την πρόληψη και προαγωγή της δημόσιας υγείας, προχωρά σε συνεργασία με τη ΜΚΟ, Γιατροί του Κόσμου και υποδέχεται στο Ηράκλειο την Κινητή Παιδιατρική και Οδοντιατρική Μονάδα «ΛΗΤΩ».

Η Κινητή Παιδιατρική και Οδοντιατρική Μονάδα «ΛΗΤΩ», που έχουν δημιουργήσει οι Γιατροί του Κόσμου με την υποστήριξη της Vodafone, θα επισκεφθεί το Ηράκλειο. Η ιατρική ομάδα, υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου, θα βρίσκεται στην περιοχή για να εξετάσει παιδιά σε δημοτικά σχολεία στα πιο απομακρυσμένα σημεία του Δήμου, όπου η πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας είναι πιο δύσκολη για οικονομικούς ή κοινωνικούς λόγους.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την κλινική εξέταση, την καταγραφή και την ενημέρωση σε θέματα πρόληψη στοματικής υγείας των παιδιών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και η κινητή μονάδα είναι πλήρως εξοπλισμένη προκειμένου να εξετάσει παιδιά με οδοντικά προβλήματα.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα επισκέψεων της Κινητής Ιατρικής Μονάδας στο Δήμο Ηρακλείου έχει ως εξής:

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012
Η ομάδα της Μονάδας «ΛΗΤΩ» θα επισκεφθεί το Δημοτικό Σχολείο Βασιλειών και το Δημοτικό Σχολείο Αγ. Σύλλα.

Τρίτη 15 Μαΐου 2012
Οι εθελοντές παιδίατροι και οδοντίατροι θα εξετάσουν μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού σχολείου Προφήτη Ηλία.

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012
Η ιατρική Μονάδα θα βρίσκεται στο Δημοτικό Σχολείο Δαφνών και στο Δημοτικό Καρκαδιώτισσας.

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012
Οι εθελοντές των Γιατρών του Κόσμου θα επισκεφθούν το Δημοτικό σχολείο Αγ. Μύρωνα, καθώς και τον καταυλισμό τσιγγάνων Ν. Αλικαρνασσού.

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012
Η Μονάδα θα εξετάσει τους μαθητές των Δημοτικών σχολείων Άνω και Κάτω Ασιτών και στη συνέχεια θα επισκεφθεί τον καταυλισμό τσιγγάνων Ν. Αλικαρνασσού.
Τον καταυλισμό Ν. Αλικαρνασσού θα επισκεφθεί και γυναικολόγος της οργάνωσης.

Η Κινητή Παιδιατρική και Οδοντιατρική Μονάδα της οργάνωσης δημιουργήθηκε το 2003 σε συνεργασία με τη Vodafone στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας που εφαρμόζει. Η «ΛΗΤΩ» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να παρέχει παιδιατρική και οδοντιατρική περίθαλψη σε παιδιά που έχουν ανάγκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook