Ο εκλεγμένος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ διαθέτει ακίνητη περιουσία αξίας 1,17 εκατομμυρίου ευρώ, δεν έχει καμιά χρηματιστηριακή μετοχή, ούτε συλλογή πολύτιμων αντικειμένων, σύμφωνα με τη δήλωσή του για τα περιουσιακά του στοιχεία που δημοσιεύει την Παρασκευή η επίσημη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η ακίνητη περιουσία σημερινής αξίας 1,17 εκατομμυρίου ευρώ αφορά ένα σπίτι στην περιοχή Μουζέν της νοτιοανατολικής Γαλλίας αξίας 800.000 ευρώ και δύο διαμερίσματα στις Κάννες αξίας 230.000 και 140.000 ευρώ αντίστοιχα.

Το ύψος της περιουσίας του είναι κατώτερο του ορίου για την καταβολή φόρου αλληλεγγύης επί της περιουσίας, ο οποίος αφορά περιουσία αξίας άνω του 1,3 εκατομμυρίου ευρώ.

Ο Ολάντ δηλώνει επίσης ότι έχει \”διάφορα έπιπλα\” αξίας 15.000 ευρώ.

Δηλώνει καταθέσεις στις 15 Μαρτίου 2012 σε τρεις τρεχούμενους λογαριασμούς και ένα συμβόλαιο ασφάλειας ζωής, όλα συνολικής αξίας σχεδόν 10.000 ευρώ. Πληρώνει επίσης κάθε μήνα περίπου 1.500 ευρώ για τραπεζικά δάνεια.

Ο Ολάντ δηλώνει ότι δεν έχει κανένα χρεόγραφο, ούτε τραπεζικό λογαριασμό στο εξωτερικό. Δεν διαθέτει επίσης συλλογή έργων τέχνης, κοσμημάτων, πολύτιμων λίθων και δεν δηλώνει ότι έχει αυτοκίνητο.

Στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας είχε δεσμευτεί τον Ιανουάριο ότι θα υπάρχει πλήρης διαφάνεια όσον αφορά τα περιουσιακά του στοιχεία και την κατάσταση της υγείας του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook