Στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων Μεγάλης Βρύσης και παράλληλη στην απόδοση τιμών στους εθνομάρτυρες του οικισμού, που θυσίασαν τη ζωή τους στους Βαλκανικούς Πολέμους, στην Μικρασιατική Καταστροφή, και στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, προχωράει ο Δήμος Γόρτυνας, την Δευτέρα 21 Μαΐου.

Η εκδήλωση θα γίνει σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Μεγάλης Βρύσης, το Τοπικό Συμβούλιο, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεγάλης Βρύσης – Πρεβελιανών και τον Φιλανθρωπικό Σύλλογο «Καλός Σαμαρείτης».

Εκτός από τους 19 εθνομάρτυρες της Μεγάλης Βρύσης, θα τιμηθούν οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και είκοσι ανώνυμοι εθελοντές, που άφησαν τον τόπο τους το έτος 1830, για να έρθουν στην Κρήτη να βοηθήσουν τους αγωνιζόμενους αδερφούς τους και οι οποίοι σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους.

Ελάχιστο φόρο τιμής προς τους ήρωες αγωνιστές του οικισμού, που έχυσαν το αίμα τους για τα ιδανικά του Έθνους, χαρακτήρισε την εκδήλωση ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γόρτυνας, Ανδρέας Καραπαναγιώτης.

«Πιστοί στα μηνύματα των ηρώων μας, με άγρυπνη τη συνείδηση της ενότητας οφείλουμε να πλησιάσουμε τους ιερούς τάφους και μέσα σε δάσος από δάφνες, που έθρεψε πρόθυμο αίμα, να ξανακούσουμε τη λαλιά της ελληνικής ψυχής για ελευθερία, να στοχαστούμε πώς θα γίνουμε άξιοι τους και να τους ευχαριστήσουμε θερμά.», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Καραπαναγιώτης.

Μεγαλοβρυσανοί Εθνομάρτυρες 1912 – 1944

Βαλκανικοί Πόλεμοι
Δουλγεράκης Ιωσήφ
Κουμιανάκης Δημήτριος
Σπαντιδάκης Ιωάννης τ. Αντωνίου
Δουλγεράκης Ιωσήφ
Κουμιανάκης Δημήτριος
Σπαντιδάκης Ιωάννης τ. Αντωνίου

Μικρασιατικός Πόλεμος

Αποστολάκης Γεώργιος τ. Χριστοδούλου
Αποστολάκης Μιχαήλ τ. Χριστοδούλου
Αρβανιτάκης Γεώργιος τ. Μιχαήλ
Αρβανιτάκης Δημόκριτος τ. Ζαχαρία
Βιολάκης Μιχαήλ τ. Ιωάννη
Δασκαλάκης Γεώργιος τ. Αδαμαντίου
Δασκαλάκης Ζαχαρίας τ. Μιχαήλ
Ζαχαριουδάκης Ζαχαρίας τ. Γεωργίου
Πολεμαρχάκης Κων/νος τ. Γεωργίου
Τσαγκαράκης Γεώργιος τ. Δημητρίου

Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος

Αθανασάκης Ευάγγελος τ. Κων/νου
Αρβανιτάκης Δημόκριτος τ. Δημοκρίτου
Δασκαλάκης Ζαχαρίας τ. Κων/νου
Δεσδενάκης Εμμ. Του Κων/νου
Σεληνιωτάκης Νικόλαος τ. Γεωργίου
Σεληνιωτάκης Νικόλαος τ. Μιχαήλ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook