Την Ολυμπιακή Φλόγα, το κορυφαίο σύμβολο του Ολυμπιακού ιδεώδους, υποδέχθηκε σήμερα, Παρασκευή 11 Μαΐου 2012, – ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, τον ερχόμενο Ιούλιο – ο Δήμος Χανίων, σε μία τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους κόσμου, στο Ενετικό Λιμάνι.

Τη φλόγα, με προηγούμενο σταθμό της την Κίσαμο, παρέλαβαν σταδιακά δέκα διακεκριμένοι δημότες μας, ως λαμπαδηδρόμοι: Ο Χαράλαμπος Σφακιανάκης, πρωταθλητής Άρσης Βαρών, ο Πολυχρόνης Κουτσάκης, επίκουρος καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης – συγγραφέας, η Ευδοκία Σκορδαλά – Κακατσάκη, συγγραφέας, ο Γιάννης Φίλης, Πρύτανης Πολυτεχνείου Κρήτης, ο Μανούσος Μανουσάκης, σκηνοθέτης, ο Αντώνης Τσαπατάκης, πρωταθλητής ΑΜΕΑ κολύμβησης, ο Μιχάλης Αεράκης, ηθοποιός – καλλιτεχνικός Δ/ντής ΔΗΠΕΘΕΚ, ο Γιώργος Αρχοντάκης, Δ/ντής Νευροχειρουργικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ», η Αμαλία Μπασιά, Δ/ντρια ΘΧΠΧ – εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Ισότητας στην Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας Κρήτης και η Τόνια Μαχαίρα, πρωταθλήτρια κολύμβησης.

\"\"

Διασχίζοντας κεντρικούς δρόμους της πόλης μας, μετέφεραν την φλόγα στον χώρο της τελετής, όπου έγινε η αφή της στον ειδικά διαμορφωμένο βωμό ο οποίος είχε στηθεί στο χώρο μπροστά από το Γυαλί Τζαμισί.

Την Ολυμπιακή Φλόγα καλωσόρισε σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, επισημαίνοντας ότι «είναι τιμή για την πόλη μας να φιλοξενεί την Ολυμπιακή Φλόγα, την οποία μετέφεραν δέκα διακεκριμένοι δημότες μας, ως λαμπαδηδρόμοι, συνεισφέροντας με τον τρόπο τους στην μεταλαμπάδευση των πάντα επίκαιρων αξίων του Ολυμπισμού, του «ευ αγωνίζεσθαι» και της «ευγενούς άμιλλας».

«Ο Ολυμπισμός είναι φιλοσοφία ζωής, που προωθεί και συνδυάζει σε αρμονικό σύνολο τις αρετές του σώματος και της ψυχής. Συνδέοντας τον αθλητισμό με τον πολιτισμό και την παιδεία, ο Ολυμπισμός προσπαθεί να δημιουργήσει ένα τρόπο ζωής, που στηρίζεται στη χαρά της προσπάθειας και τον σεβασμό στις οικουμενικές Αξίες», τόνισε ακόμη ο κ. Σκουλάκης και κατέληξε:

«.Ο Δήμος Χανίων σταθερά προσανατολισμένος στην καλλιέργεια και την ανάπτυξη του αθλητισμού στέκεται αρωγός σε κάθε αθλητική διοργάνωση, με βασική πεποίθηση ότι με τον αθλητισμό χτίζονται γέφυρες επικοινωνίας και κατανόησης ανάμεσα σε κοινωνίες, πολιτισμούς, διαφορετικές γενιές και ανθρώπους».

\"\"

Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός του Προέδρου της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Σπύρου Ζαννιά, ο οποίος επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «σήμερα τα Χανιά βροντοφωνάζουν με τη δυναμική παρουσία τους το κάλεσμα των Ηνωμένων Εθνών για ειρήνη και εκεχειρία σε όλο τον κόσμο».

«Θέλω να ευχηθώ σε αυτήν την πόλη με τον απέραντο πολιτισμό να συνεχίσει στα ίδια βήματα και να φωτίζει ολόκληρη την Ελλάδα», τόνισε ακόμη ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.

Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και κρητικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από τον Λαογραφικό Όμιλο Χανίων, συνοδεία λύρας από τον Βασίλη Καρεφυλάκη και λαούτου από τον Χαρίλαο Βλαστάκη.

\"\"

Εν συνεχεία, η Φλόγα, διασχίζοντας το Ενετικό Λιμάνι, κατέληξε στο Νεώριο του Μόρο όπου παρελήφθη από εκπρόσωπο του Δήμου Ρεθύμνου, για να συνεχίσει το ταξίδι της έως τις 17 Μαΐου που θα αφιχθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου στις 19:00 θα παραδοθεί στην αποστολή του Ηνωμένου Βασιλείου για να συνεχίσει το ταξίδι της για το Λονδίνο.

Συνολικά το Ολυμπιακό φως θα διανύσει στην Ελλάδα 2.900 χιλιόμετρα στα χέρια 490 λαμπαδηδρόμων. Αναλυτικά θα διασχίσει 26 Νομούς, 38 Δήμους και 40 πόλεις, θα φτάσει σε πέντε αρχαιολογικούς χώρους, ενώ θα γίνουν και 34 τελετές αφής βωμών σε συγκεκριμένες πόλεις στη διάρκεια της διαδρομής.

Σημειώνεται ότι στην τελετή παραβρέθηκαν ακόμη ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος, ο πρώην βουλευτής Χανίων, Ευτύχης Δαμιανάκης, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού μας και μαθητές σχολείων της πόλης μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook