Η Αίγυπτος οργάνωσε χθες, για πρώτη φορά στην ιστορία της, ένα τηλεοπτικό ντιμπέιτ ανάμεσα στους δύο κύριους υποψήφιους των προεδρικών εκλογών, ο πρώτος γύρος των οποίων θα διεξαχθεί στις 23 και 24 Μαΐου.

Η τηλεοπτική αναμέτρηση, η οποία μεταδόθηκε από δύο ιδιωτικά κανάλια (ONTV και Dream) από τις 21:00 (ώρα Ελλάδας) και διήρκεσε 90 λεπτά, έφερε αντιμέτωπους τον πρώην επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου και πρώην υπουργό Εξωτερικών Αμρ Μούσα και τον Αμπντέλ Μονέιμ Αμπούλ Φούτουχ, ένα μετριοπαθή ισλαμιστή και πρώην κορυφαίο στέλεχος των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν σε αυτούς τους δύο υποψηφίους προβάδισμα επί των 11 αντιπάλων τους. Ο Άχμαντ Σαφίκ, ο τελευταίος πρωθυπουργός του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, που ανατράπηκε το Φεβρουάριο του 2011, έρχεται στην τρίτη θέση.

Ο διάλογος μεταξύ των δύο ήταν κατά περιόδους ζωηρός: «Εργασθήκατε για λογαριασμό μιας οργάνωσης, των Αδελφών Μουσουλμάντων, όχι για την Αίγυπτο ως έθνος», δήλωσε ο Αμρ Μούσα απευθυνόμενος στον Αμπούλ Φούτουχ, ο οποίος εγκατέλειψε τους Αδελφούς Μουσουλμάνους πριν από ένα χρόνο.

Το πρώην στέλεχος των Αδελφών Μουσουλμάνων υπογράμμισε επανειλημμένα από την πλευρά του τις σχέσεις ανάμεσα στον Μούσα και το καθεστώς του Μουμπάρακ: «Όταν είστε ο ίδιος ένα μέρος του προβλήματος, δεν μπορείτε να προσφέρετε τη λύση», τόνισε ο Αμπούλ Φούτουχ.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook