Ένα μίζερο χάμπουργκερ, δύο κροκέτες από πατάτα, τρεις φετούλες αγγούρι και μια γρανίτα: όλα αυτά αποτελούν το πλούσιο (;) γεύμα για ένα εννιάχρονο παιδί σε σχολείο που δεν κατονομάζεται στη Σκωτία.

\"\"

Η μικρή Μάρθα Πέιν λοιπόν που δεν άντεχε να τρέφεται άλλο με μη κατάλληλα για την ηλικία της τρόφιμα και με τη βοήθεια του πατέρα της δημιούργησε το μπλογκ NeverSeconds στο οποίο μεταφέρει φωτογραφίες από τα φτωχά γεύματά της.

Μερικά μάλιστα από τα post της κυκλοφόρησαν και μέσω Twitter με αποτέλεσμα το μπλογκ 40.000 άνθρωποι να το επισκεφθούν σε μία ημέρα ενώ συνολικά 150.000 να έχουν δει τις φωτογραφίες της μικρής Μάρθα, η οποία μάχεται με τον δικό της τρόπο για την καλή διατροφή στα σχολεία.

Σε άλλη φωτογραφία της μικρής μαθήτριας απεικονίζονται ένα κομμάτι πίτσα, ελάχιστα σποράκια καλαμπόκι, δύο κροκέτες από πατάτα και ένα μάφιν. Μάλιστα η Μάρθα σχολιάζει «είμαι μικρό παιδί που βρίσκεται στην ανάπτυξη και πρέπει να συγκεντρωθώ πολύ το απόγευμα. Δε μπορώ να το κάνω λοιπόν με μια κροκέτα!».

Την ίδια μάχη ίσως με περισσότερα μέσα, είχε δώσει και ο πασίγνωστος σεφ Τζέιμι Ολιβερ που με τις εκπομπές τους, τις παρεμβάσεις του και τις συζητήσεις με υπουργούς Παιδείας στη Βρετανία είχε καταφέρει να αλλάξει την ποιότητα τροφών στα κυλικεία των σχολείων.

Μάλιστα ο Βρετανός σεφ ενημερώθηκε για το μπλογκ της Μάρθα και έστειλε ηλεκτρονική μήνυμα στον πατέρα της όπου έγραφε «σοκαριστικό μπλογκ αλλά εμπνέει. Προχωρήστε έτσι. Πολλή αγάπη από τον Τζέιμι».

protothema.gr

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook