Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Μυτιλήνης και στα φοιτητικά πηγαδάκια η σύλληψη του καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο οποίος πιάστηκε στα… πράσα να παραλαμβάνει παράνομα μεγάλη ποσότητα καπνού στο λιμάνι του νησιού.

Οι πληροφορίες και ο ντόρος που είχε δημιουργηθεί στους κόλπους της πανεπιστημιακής κοινότητας γύρω από τις υπόγειες δραστηριότητες του 65χρονου με σπείρες διακίνησης ναρκωτικών δεν άργησαν να επιβεβαιωθούν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της zougla.gr, ο 65χρονος Κ.X, είναι καθηγητής της Σχολής Επιστημών του Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου και μάλιστα εντός του επόμενου έτους αναμενόταν να υποβάλει αίτηση για τη συνταξιοδότησή του.

Η επ’ αυτοφώρω σύλληψη

Η αντίστροφη μέτρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του ξεκίνησε πριν από μερικές εβδομάδες, όταν έφθασαν στα γραφεία του Λιμενικού Σώματος Μυτιλήνης πληροφορίες που έκαναν λόγο για ένα φορτηγό το οποίο μεταφέρει παράνομα μεγάλες ποσότητες καπνού.

Η αντίδραση των διωκτικών αρχών ήταν άμεση. Το Λιμεναρχείο, σε συνεργασία με την Ασφάλεια Μυτιλήνης, «έστησε» οργανωμένη επιχείρηση, μέλη της οποίας παρακολουθούσαν την αποθήκη στην οποία αναμενόταν να ξεφορτώσει το «εμπόρευμα» το φορτηγό.

Η ώρα της παράδοσης με πλοίο που ξεκίνησε δρομολόγιο από τον Πειραιά δεν άργησε να έρθει. Το πρωί της 10ης Μαΐου του 2012, αστυνομικοί παρατήρησαν ότι ένα φορτηγό εισήλθε στην, υπό παρακολούθηση, αποθήκη και ετοιμαζόταν να ξεφορτώσει το φορτίο του.

Παραλήπτης του δέματος, ο 65χρονος καθηγητής, ο οποίος πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να παραλαμβάνει την ποσότητα καπνού. Η ποσότητα που εντοπίστηκε και κατασχέθηκε κάθε άλλο παρά μικρή ήταν. Βρέθηκε χάρτινη κούτα που περιέχει τριάντα εννέα πλαστικές, ανισοβαρείς και αεροστεγώς κλεισμένες συσκευασίες με καπνό συνολικού βάρους 20.800 γραμμαρίων, χωρίς τα νόμιμα παραστατικά και άνευ ταινιών ασφαλείας.

«Είμαι χρόνιος χρήστης»

Στην εξάρτησή του από τα ναρκωτικά αποδίδει ο 65χρονος καθηγητής την εμπλοκή του στο παράνομο εμπόριο μεγάλων ποσοτήτων καπνού. Κατά την απολογία του παραδέχθηκε την ανάμειξή του στη σπείρα, υποστήριξε όμως ότι τελούσε υπό καθεστώς εξάρτησης.

Μετά τη σύλληψή του πραγματοποιήθηκε επιτόπιος έλεγχος στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν μία πλαστική συσκευασία περιέχουσα φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 333,5 γραμμαρίων, ένα κουτί από φιλμ περιέχον φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 9,67 γραμμαρίων, μία μεταλλική ταμπακιέρα περιέχουσα φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 8,96 γραμμαρίων, μία πλαστική συσκευασία περιέχουσα φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 92,21 γραμμαρίων και δύο πλαστικές συσκευασίες περιέχουσες σπόρους κάνναβης.

Τα στόματα «άνοιξαν»

Να σημειωθεί ότι εντός ολίγων ωρών, μετά τον εντοπισμό του, συνελήφθησαν ακόμη δύο άτομα, τα οποία, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχαν συνεργαστεί με τον καθηγητή και σε παλαιότερες υποθέσεις. Συγκεκριμένα, ένας εξ αυτών είχε συνοδεύσει τον 65χρονο σε παλαιότερη παραλαβή παράνομης ποσότητας καπνού, η οποία διακινούνταν από τον δεύτερο συλληφθέντα.

Πρόκειται για δύο άνδρες, ηλικίας 40 και 50 ετών, οι οποίοι είχαν συναλλαγές με τον καθηγητή του Πανεπιστήμιου Αιγαίου. Κατασχέθηκαν επίσης ακόμη 300 γραμμάρια κάνναβης, με τις έρευνες να συνεχίζονται, καθώς οι Αρχές έχουν εστιάσει το ενδιαφέρον τους και σε άλλα πρόσωπα, τα οποία φέρονται να συμμετείχαν στις παράνομες συναλλαγές.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook