Συναυλία στη Βασιλική του Αγίου θα δώσουν απόψε στις 8, η πιανίστα Άννυ Μαρκοδημητράκη και ο βιολοντσελίστας Δημήτρης Μαγκριώτης με έργα Chopin, Schumann, Debussy και Astor Piazzolla.

Η συναυλία γίνεται με τη διοργάνωση του Δήμου Ηρακλείου και σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στον Ξενώνα Κακοποιημένης Γυναίκας και Παιδιού.

Το πρόγραμμα της συναυλίας έχει ως εξής: Φανταστικά Κομμάτια op.73 του R. Schumann , σονάτα op.65 του Fr. Chopin, σονάτα του Cl. Debussy και το Le Grand Tango του Astor Piazzolla όλα έργα για τσέλο και πιάνο.

Οι δύο μουσικοί ζουν και εργάζονται στην Αθήνα.

Η Άννυ Μαρκοδημητράκη είναι αριστούχος διπλωματούχος της διακεκριμένης πιανίστας Αλεξάνδρας Παπαστεφάνου και συνέχισε τις μεταπτυχιακές τις σπουδές στην Ecole Normale de Musique de Paris στην τάξη της διαπρεπούς πιανίστας Ναταλίας Μιχαηλίδου με την οποία κατέκτησε και το μεταπτυχιακό δίπλωμα του Εθνικού Ωδείου με άριστα παμψηφεί. Έχει δώσει πολλά ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου.

Ο Δημήτρης Μαγκριώτης είναι απόφοιτος του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές του στην Ανωτάτη Σχολή Τεχνών του Βερολίνου στην τάξη του Wolfgang Boettcher, απ\’ όπου πήρε το δίπλωμα βιολοντσέλου.
Έχει συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Κρατική και Δημοτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης καθώς και την Φιλαρμονική Ορχήστρα της Σόφιας. Επίσης έχει ηχογραφήσει για την Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση καθώς και για την Ραδιοφωνία του Βερολίνου. Είναι μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και διδάκτωρ του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook