Δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού Τύπου επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που θέλουν τη VW να παρουσιάζει στο εγγύς μέλλον δύο νέα μικρά SUV μοντέλα, μικρότερα του επιτυχημένου εμπορικά Tiguan.

Ο βασικός λόγος που η γερμανική εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει προς τα κάτω το portfolio των SUV μοντέλων της δεν είναι άλλο από την άνθιση που γνωρίζουν τα αυτοκίνητα της κατηγορίας αυτής στο σύνολο της ευρωπαϊκής –κυρίως- αγοράς αυτοκινήτου.

Επί της ουσίας, σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, η VW ετοιμάζει ένα SUV που θα «πατά» στο δάπεδο του Poloκαι ένα μικρότερο, το οποίο θα βασίζεται με τη σειρά του στο VWUp!

Θυμίζουμε πως στο πρόσφατο παρελθόν στο σχεδιασμό των ανθρώπων της VW ήταν η κατασκευή ενός «μικρού» crossover μοντέλου που θα βασίζονταν στο SuzukiSX4. Ωστόσο, η ρήξη που εν συνεχεία επήλθε στις σχέσεις των δύο εταιρειών ανέβαλε μια και καλή τα παραπάνω σχέδια «ωθώντας» ουσιαστικά τους ιθύνοντες της VWπρος την κατεύθυνση εξέλιξης μίας εντελώς νέας πρότασης που θα υιοθετεί αμιγώς γερμανικά στοιχεία (βλ. δάπεδο, κινητήρες κοκ).

Ένα σαφές δείγμα γραφής των προθέσεων της γερμανικής εταιρείας όσον αφορά την παρουσία της στην κατηγορία των μικρών SUVμοντέλων είχαμε δει σε… ανύποπτο χρόνο και συγκεκριμένα την περασμένη χρονιά όταν η VW παρουσίασε για πρώτη φορά στην Έκθεση της Φρανκφούρτης το πρωτότυπο Buggy Up, το οποίο μάλιστα είχε αποσπάσει θετικά σχόλια από ειδικούς και μη.

Μια ακόμα σημαντική παράμετρος, η οποία ώθησε τους ανθρώπους της VW στο να αποφασίσουν να παρουσιάσουν ένα SUV μοντέλο μικρότερο του Tiguan, αποτελεί αναντίρρητα η κίνηση της επίσης γερμανικής Opel να παρουσιάσει το νέο Mokka, με το οποίο προσδοκούν να αποσπάσουν ένα μερίδιο της τάξης των 50.000 μονάδων σε ετήσια βάση. Στο ίδιο μήκος κύματος, οι Γάλλοι της Peugeot έχουν ήδη ξεκαθαρίσει από τη μεριά τους πως λίαν συντόμως πως η γκάμα του νέου 208 θα πλαισιωθεί από μια crossover εκδοχή του.

4troxoi.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook