Από την Κίσσαμο και το Καστέλι άρχισε η διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Κρήτη, με αρκετούς αθλητές από την περιοχή να τη συνοδεύουν.
Ο λαμπαδηδρόμος που άναψε και το βωμό στην Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου ήταν ο αρχηγός του πρωταθλητή της Α\’ ΕΠΣΧ για τη σεζόν 2011-12, Κισαμικού, Κώστας Φραγκιουδάκης.

Η διαδρομή της Φλόφας ξεκίνησε δυτικά της πόλης και έξι λαμπαδηδρόμοι την μετέφεραν έως και την έξοδο για να συνεχίσει την πορεία της προς τα Χανιά και την υπόλοιπη Κρήτη και την Ελλάδα, μέχρι να φτάσει στις 18 Μαΐου στο Ηνωμένο Βασίλειο συνοδευόμενη από ένα κλαδί ελιάς από την ιστορική ελιά των Βουβών.
Πρώτος λαμπαδηδρόμος ήταν ο Κώστας Μουντάκης, που τον συνόδευσαν αθλητές από τον Κισαμικό μέχρι και την Πυριανή Γέφυρα.
Εκεί η Φλόγα δόθηκε στον Κώστα Φραγκιουδάκη, ο οποίος συνοδευόμενος και αυτός από 4 αθλητές της ομάδας του, του Κισαμικού, άναψε τη Φλόγα στο βωμό.
Μετά την τελετή Αφής και τον χαιρετισμό από το δήμαρχο Κισσάμου, Γιώργο Μυλωνάκη, αλλά και τους προέδρους της οργανωτικής επιτροπής \”Λονδίνο 2012\” και της Ε.Ο.Ε., επόμενος λαμπαδηδρόμος ήταν ο Βασίλης Σημαντηράκης, που παρέδωσε τη Φλόγα στον Κυριάκο Ροδουσάκη, για να ακολουθήσουν οι Μανόλης Τουλουπάκης και Κατερίνα Ντουλάκη, η οποία οδήγησε τη Φλόγα στην έξοδο της πόλης στο μνημείο στα Λύκεια, απ\’ όπου και συνεχίστηκε η διαδρομή της για την υπόλοιπη Κρήτη.

Λευτέρης Αντωνακάκης

Φωτογραφίες: Γιάννης Περαθωράκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook