Νέο χαράτσι στους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος επιβάλλει η ΔΕΗ, μέσω αύξησης των εγγυήσεων σύνδεσης, η οποία μπορεί να φθάσει μέχρι και σε εξαπλασιασμό της αξίας της μηνιαίας κατανάλωσης.

Η ΔΕΗ, μη μπορώντας να αντεπεξέλθει στην οικονομική επιβάρυνση από τους ανεξόφλητους λογαριασμούς, η αξία των οποίων ξεπέρασε το 1,2 δις. ευρώ, κυρίως μετά την επιβολή του ειδικού τέλους ακινήτων, προχωρά σε νέα εισπρακτικά μέτρα, επί δικαίων και αδίκων, προκειμένου να μπαλώσει τις χαώδεις τρύπες στα οικονομικά της, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την πρόταση που απέστειλε η ΔΕΗ προς τη ΡΑΕ, ζητά την αύξηση του ποσού που καταβάλλουν οι καταναλωτές ως εγγύηση για την ηλεκτροδότησή τους, σε περιπτώσεις που διαπιστώνονται καθυστερήσεις στην εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών αλλά και, το κυριότερο, κάθε φορά που αναπροσαρμόζονται τα τιμολόγια.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι καθυστερούν την εξόφληση των λογαριασμών ρεύματος, συμπεριλαμβανομένου και του ειδικού τέλους, πέραν του 80ήμερου που προβλέπεται πριν από τη διακοπή ηλεκτροδότησης, θα λαμβάνουν στον επόμενο λογαριασμό πρόσθετο χαράτσι που θα φθάνει μέχρι και έξι φορές την αξία της μηνιαίας κατανάλωσης.

Το ίδιο θα ισχύει και σε όσους έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών και έχουν επανασυνδέσει αυθαίρετα τους μετρητές.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook