Έδεσε στις 13:45 στο λιμάνι της Σούδας το πλοίο «Νήσος Ρόδος» της  Hellenic Seaways το οποίο έφυγε χθες αργά το βράδυ στις 11 από τη Βεγγάζη της Λιβύης.

Το πλοίο μεταφέρει 1119 ξένους υπηκόους από τους οποίους 823 κατάγονται από το Μπαγκλαντές, 150 είναι  φιλιππινέζοι, 5 ιάπωνες, 103 κορεάτες, 36 ταϊλανδοί, ένας γερμανός και ένας αμερικανός.

Οι  ιάπωνες, οι κορεάτες και ο  γερμανός υπήκοος, μπορούν να φύγουν άμεσα αφού δεν χρειάζονται βίζα. Διαθέτουν διαβατήρια, τα οποία θα ελεγχθούν και στη συνέχεια θα φύγουν με πτήσεις εσωτερικού για Αθήνα και από εκεί στις χώρες τους.

Οι υπήκοοι του Μπαγκλαντές θα φύγουν απόψε με 2 αεροπλάνα τσάρτερ, τα οποία έχουν φτάσει στο αεροδρόμιο Ι. Δασκαλογιάννης ειδικά για τη μεταφορά τους.

 Για τους υπόλοιπους 186 περίπου υπήκοους, δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη το αν θα παραμείνουν στο καράβι ή αν θα διαμείνουν σε ξενοδοχείο. Οι περισσότεροι από τους αυτούς είναι εργάτες της αυτοκινητοβιομηχανίας DAEWOO και του προξενείου της Κορέας στη Λιβύη.

Μέσα στο καράβι βρίσκονται εκπρόσωποι των  πρεσβειών και μαζί με τις λιμενικές αρχές οργανώνουν της αποχώρηση των υπηκόων , ενώ έξω περιμένουν πούλμαν για τη μεταφορά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες το δεύτερο πλοίο, άλλης εταιρίας, θα καταπλεύσει αργότερα μέσα στη μέρα στο λιμάνι της Σούδας.

Παράλληλα, τη Δευτέρα αναμένεται ένα ακόμη πλοίο και έτσι μέχρι τότε θα έχουν φτάσει στα Χανιά συνολικά 2700 Κορεάτες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook