Στις επάλξεις βρίσκονται οι εργαζόμενοι, οι οποίοι μπορεί από τη μια να παρατηρούν τις καθημερινές προσπάθειες να υπάρξει Κυβέρνηση συνεργασίας, από την άλλη όμως βιώνουν έντονα τις δραστικές αλλαγές στον εργασιακό στίβο, που περιλαμβάνει το νέο Μνημόνιο, και βλέπουν το επίπεδο ζωής τους να καταποντίζεται.

Στα Γιάννινα, τα συνδικάτα ετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις αντιδρώντας στις μειώσεις μισθών που ήδη αρκετές εταιρίες κάνουν. Όπως ανακοίνωσε χθες, το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιωαννίνων, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο την ερχόμενη Πέμπτη 17 Μαΐου στις 7 το απόγευμα έξω από το κτίριο της αιρετής Περιφέρειας Ηπείρου, ενώ δυο ημέρες νωρίτερα, την Τρίτη 15 Μαΐου επίσης στις 7 το απόγευμα καλούν σε σύσκεψη το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, της ΑΔΕΔΥ, καθώς και όλα τα Δ.Σ. των σωματείων της περιοχής.

Τα περιστατικά…

Σε χθεσινή ανακοίνωσή του, το Συντονιστικό καταγγέλλει τις μειώσεις μισθών έως και 50% στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό «Πίνδος» (στο θέμα έχει τοποθετηθεί και το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων), την ώρα που –όπως αναφέρεται- πολλές επιχειρήσεις στη ΒΙΠΕ συνεχίζουν να έχουν απλήρωτους τους εργαζόμενους, ενώ η γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», «για πρώτη φορά από το 1964 δεν δίνει προκαταβολή στους κτηνοτρόφους και η ιδιωτικοποίηση προχωράει παράλληλα με μειώσεις στους μισθούς».

Η παρέμβαση…

Τέλος, σύμφωνα με το Συντονιστικό, επείγει σήμερα η άμεση παρέμβαση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, με την παράλληλη πραγματοποίηση συλλαλητηρίων.
Για το Συντονιστικό χρειάζεται, μεταξύ άλλων, άμεση υπογραφή νέων συμβάσεων εργασίας, κατάργηση κάθε μορφής «χαρατσιών» που επιβλήθηκαν και άμεση πληρωμή όλων των απλήρωτων εργαζόμενων από τις επιχειρήσεις.

proinoslogos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook